2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 140 km/órás széllel jött a vihar Németországba

Hirdetés

140 km/órás széllel jött a vihar Németországba

Németországra nagy erővel csapott le a hőséget megszüntető vihar, amely péntekre virradóra hagyta el az országot, írja az MTI.

A nyugatról kelet felé tartó front heves esőzéssel és helyenként orkánerejű széllel haladt végig Németország felett. A legerősebb, óránkénti 140 kilométeres sebességű széllökéseket az Északi-tenger partján fekvő Büsumnál mérték a szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) pénteki jelentése szerint, amelyben kiemelték, hogy az előző nap délután kezdődött viharban

országszerte több mint 330 ezer villámlást regisztráltak.

Hirdetés

A vihar főleg az ország északi részét sújtotta, de máshol is okozott gondot, például Frankfurtban, az ország legnagyobb repülőterén, ahol csütörtök délután több mint fél órára le kellett állítani a forgalmat felhőszakadás miatt.

Sokhelyütt kicsavarodott fák, leszakadt ágak okoztak károkat és balesetet. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Sassenbergnél négy ember megsérült, mert autójuk nekiütközött egy hirtelen az útra dőlő fának. Hamburgban két emberre zuhant rá egy fa, mindketten kórházba kerültek súlyos, nem életveszélyes sérülésekkel.

A vasúti és a közúti közlekedésben helyenként péntek délelőtt is fennakadások voltak, nem közlekedtek például az InterCity Express vonatok a többi között Hamburg-Hannover és a Hamburg-Kiel szakaszon.

A vihar véget vetett a csaknem egy hónapja tartó kánikulának,

a DWD előrejelzése szerint a hét hátralévő részében az eddigi 36-38 Celsius-fok helyett 31 fok lehet a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Magyarországra már legyengülten érkezik a hidegront, délután Nyugat-Magyarországon lép be az országba heves zivatarok, felhőszakadások formájában – emiatt a nyugati megyékre ki is adták az elsőfokú figyelmeztetést. Nálunk azonban jelentősebb lehűlést sajnos nem okoz a vihar, szombaton és vasárnap 25-33 fok körül alakul a hőmérséklet, majd a jövő hét elejétől fokozatosan emelkedik majd, kedden ismét 36 fok körül alakulhat.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2018/08/10/szel_vihar_hidegfront_nemetorszag/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Annál is melegebb volt június végén Franciaországban, mint eddig hittük

Annál is melegebb volt június végén Franciaországban, mint eddig hittük

Támogatóinknak köszönhetően több száz emberrel beszélhettünk vidéki riportjaink során. Megdőlt a hőség abszolút rekordja Franciaországban: …