2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Játék / Zuhanórepülésben az Activision-Blizzard részvényei

Hirdetés

Zuhanórepülésben az Activision-Blizzard részvényei

Erős sztorival indul a 2019-es év: tegnap a Destiny franchise-ért felelős Bungie bejelentette, hogy nem csak elválnak az útjaik az Activisiontől, de a játékot is viszik magukkal és mostantól ők maguk fogják egyengetni a jövőjét. Egy ilyen radikális üzleti lépés persze nem történhet meg anyagi következmények nélkül, az Activision pedig rögtön el is kezdte érezni a hatását.

Nem kevesebb, mint 7 százalékot estek a cég részvényei a new york-i tőzsdén, szóval nagyon úgy néz ki, hogy a befektetők nem nézik jó szemmel a Bungie függetlenedését és valószínűleg úgy látják, hogy ez negatív hatással lesz az Activision bevételére nézve.

Ha egy kicsit átfogóbban szeretnénk vizsgálni az eseményeket, akkor azt is mindenképp hozzá kell tenni, hogy az Activision-Blizzard részvényei 2015-ben érték el a csúcsot, és tavaly elkezdődött egy lassú ereszkedés is (nyilván a mobilos Diablo botrány sem tett jót), ami az egyik elemző cég szerint komoly aggodalomra ad okot és ilyen szempontból nehéz is megérteni, hogy miért egyeztek bele ebbe az üzletbe, hiszen míg a játékosok száma valóban csökkent a megjelenés óta, a Forsaken kiegészítő erős lendületet adott a játéknak.

Hirdetés

A kiadó persze állítja, hogy a Destiny elvesztése nem lesz komoly hatással az idei bevételekre, de a február 12-én esedékes pénzügyi jelentésből remélhetőleg többet is megtudunk majd.

Forrás:
https://www.gamestar.hu/uzlet/activision-blizzard-bungie-destiny-reszveny-258122.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Batman játékos szinkronhangja egy új Arkham játékot szeretne

Batman játékos szinkronhangja egy új Arkham játékot szeretne

Bár a Rocksteady nagyon dolgozik valamin és a Warner Bros. Montréal is serénykedik egy rejtélyes …