2019. december 16., hétfőMa Etelka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.16. Etelka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Játék / Több mint 26 millió forintért árulják a világ egyik legritkább videojátékát

Hirdetés

Több mint 26 millió forintért árulják a világ egyik legritkább videojátékát

A játékvilágban is akadnak olyan relikviák, amelyek egy átlag felhasználónak talán nem sokat érnek, de a megfelelő vevő képes akár kisebb vagyonokat is fizetni értük. Most pedig előbukkant egy olyan régi alkotás, amit bárki könnyedén megszerezhet magának, feltéve persze, ha milliomos az illető.

Sok olyan játék készült a ’80-as években, amelyek mostanra klasszikusokká váltak, de akadt egy olyan cím is, ami gyakorlatilag elveszett az idő forgatagában. A Skill Screen Games 1984-ben dobta piacra az Extra Terrestrials nevű, Atari 2600-as masinára készült alkotást, de elég szerencsétlen időpontot választottak a megjelenésre, mert ekkortájt eléggé gyengélkedett a videojáték-ipar az Egyesült Államokban. A fogyasztók nem igazán vásároltak otthoni játékgépeket, így a játék sem tett szert nagy ismertségre, és a további pénzügyi veszteségek elkerülése végett be is szüntették a gyártást.

Hosszú évekig szinte senki nem is tudott az Extra Terrestrials létezéséről, aztán 2011-ben előkerült egy példány, ami rögtön be is került egy videojátékos múzeumba. Azonban nemrég megjelent az eBay-en egy másik darab, ami a hirdető szerint 100%-ig eredeti, és állítása szerint ez az első olyan eset, hogy nyilvános eladásra kínálják fel a játékot. Persze meg is kéri az árát, ugyanis 90 ezer dollárért, azaz kicsit több mint 26 millió forintért hajlandó megválni az ereklyétől.

Forrás:
https://www.gamestar.hu/hoskori-leletek/extra-terrestrials-jatek-ebay-266072.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így röhög az internet az Xbox Series X fura formáján

Így röhög az internet az Xbox Series X fura formáján

A The Game Awardson mutatkozott be az eddig Project Scarlett néven futó konzolcsalád, az Xbox …