2019. február 23., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Játék / Szerzői jogok megsértése miatt egy házaspárnak több mint 12 millió dollárt kell fizetnie a Nintendónak

Hirdetés

Szerzői jogok megsértése miatt egy házaspárnak több mint 12 millió dollárt kell fizetnie a Nintendónak

Láttunk már olyat, hogy egy stúdió vagy nagyvállalat jogi útra terelt egy ügyet, és győzedelmeskedni is tudott az őket megkárosító személyek ellen. Most is valami hasonló történet, és elég komoly kártérítést kell fizetnie a vesztes félnek.

A Nintendo beperelte a Mathias Designs nevű céget, amiért az a japán cég klasszikus játékainak kalózverzióit árusította a LoveROMS.com és a LoveRetro.co weboldalakon, így pedig többek között szerzői jogokat sértett. A nem túl legális tevékenységet folytató vállalkozás egyébként egy házaspár, Jacob és Cristian Mathias tulajdonában áll, akiknek nemrég sikerült is megállapodniuk a japán óriással.

A TorrentFreak birtokába jutott iratok alapján a párnak 12.23 millió dollárt kártérítést kell fizetnie a Nintendo felé. Már ez sem kis összeg, de ha nem sikerült volna megegyeznie a két félnek, akkor valószínűleg ennek a többszöröse lett volna a kártérítés.

Hirdetés

Szerintetek megfelelő döntés született az ügy kapcsán?

Forrás:
https://www.gamestar.hu/hir/nintendo-per-rom-255777.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Call of Duty: Black Ops 4 - ismerd meg alaposan a Lockup pályát!

Call of Duty: Black Ops 4 – ismerd meg alaposan a Lockup pályát!

Kampányt ugyan nem kapott a Call of Duty széria legfrissebb epizódja, de a játékosok számos …