2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Játék / Két fejlesztőstúdiót is felvásárolt a THQ Nordic

Hirdetés

Két fejlesztőstúdiót is felvásárolt a THQ Nordic

A THQ Nordic üzletpolitikájához híven egy-egy svéd és finn játékstúdióval bővítette a repertoárját.

Az osztrák cég teljes egészében felvásárolta a Coffee Stain Studios gárdáját, akiket néhányan a Sanctum játékok által, a többség viszont a Goat Simulator eszement őrületének köszönhetően ismerhettük meg az elmúlt években. Az üzlet megkötéséhez 35 millió dollárra volt szüksége a THQ Nordicnak, ám bizonyos célkitűzések teljesítésekor további összegek kerülhetnek kifizetésre a Coffee Stain felé.

A FlatOut-széria zúzós autós játékairól elhíresült, ma pedig a szellemi örökös Wreckfest fejlesztéséért felelős Bugbear Entertainment 90%-os többségi tulajdonára is szert tett a kiadó, ám az összeget nem hozták nyilvánosságra. A megkötött szerződés értelmében pedig opciós joga van a THQ Nordicnak a maradék 10% felvásárlására a jövőben. A cég képviselői elmondták, hogy óriási hitük van a Bugbear fejlesztőinek tudásában, és hosszútávú terveket tűztek ki annak érdekében, hogy a Wreckfest egy komolyabb franchise-zá nőhesse ki magát.

A THQ ezzel megtette az első lépéseket a finn videojáték piacra való betörésre, a cég pedig hasonló “stratégiai befektetéseket” tervez a továbbiakban is. A kiadó nemrég az Alone in the Dark és a Kingdoms of Amalur jogait is felvásárolta, szóval egyértelmű, hogy nem akarnak tétlenül ülni az elkövetkezendő években.

Hirdetés

Forrás:
https://www.gamestar.hu/uzlet/thq-nordic-bugbear-coffee-stain-20181114-255813.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

F1 2019 - begurult a hivatalos trailer

F1 2019 – begurult a hivatalos trailer

Természetesen idén sem maradnak a Formula-1 rajongói hivatalosan licencelt játék nélkül, ugyanis menetrendszerűen érkezik az …