2019. december 16., hétfőMa Etelka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.16. Etelka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Játék / Csoportos per fenyegeti a Nintendót a hibás analóg karok miatt

Hirdetés

Csoportos per fenyegeti a Nintendót a hibás analóg karok miatt

A Nintendo Switch megjelenésekor akadt néhány hardveres hibajelenség, amik alapján egy kicsit féltünk, hogy a hibrid konzol túl gyorsan került a piacra. Az évek során viszont mégsem tették tönkre a Switch karrierjét sem az olykor mikrokarcolásokat okozó dokkolók, sem a deformálódó konzolok. A Joy-Con kontrollerek analóg karjai miatt viszont úgy tűnik, lesz egy kis gondja az amerikai Nintendónak.

Tegnap egy ügyvédi iroda csoportos keresetet indított a konzolgyártó USA-beli képviselete ellen, ugyanis szerintük az amerikai kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szabályokkal ellentétes, ahogy a meghibásodó Joy-Conokkal kapcsolatos panaszokat kezelik. A beadvány szerint a Nintendo tud róla, hogy egy idő után minden ilyen kontroller analóg karjai elkezdenek valamilyen irányba húzni (a játékos inputja nélkül sem áll vissza teljesen középre az analóg kar, hanem akkor is valamilyen utasítást küld a konzol felé, mikor hozzá sem érünk), a konzol működését alapvetően gátoló hibát pedig nem hajlandók ingyenesen kijavítani, ezzel aránytalan költségeket okozva a Switch vásárlóinak.

Arra természetesen még egy jó darabig várnunk kell, hogy kiderüljön, meddig jut a beadvány, viszont mivel csoportos perről van szó, akár komolyabb következményei is lehetnek, hiszen elméletileg Amerikából bárki csatlakozhat a panaszosokhoz, akinek hasonló problémája volt, és egy esetleges precedens további lavinát indíthat el.

Hirdetés

Forrás:
https://www.gamestar.hu/hir/nintendo-switch-joy-con-drifting-csoportos-per-266066.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így röhög az internet az Xbox Series X fura formáján

Így röhög az internet az Xbox Series X fura formáján

A The Game Awardson mutatkozott be az eddig Project Scarlett néven futó konzolcsalád, az Xbox …