2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Játék / A videojáték-ipar veteránjai közösen szeretnék szabályozni a loot boxokat

Hirdetés

A videojáték-ipar veteránjai közösen szeretnék szabályozni a loot boxokat

Sok fejlesztő szívesen pakol loot boxokat a különböző játékokba, azonban az utóbbi időkben elég nagy port kavarnak ezek a dobozkák. Egyre többen érzik úgy, hogy a szerencsejátékra épül az egész rendszer, és így megoldást kell találni erre a problémára.

A jogi ügyekkel foglalkozó Wiggin rendezett egy zártkörű beszélgetést nemrég, ahol több videojáték-ipari veterán is megszólalt a loot boxok kapcsán. Egy szakértő szerint például nagyon gyorsan szabályozni kéne a dolgot szakmán belül, ugyanis ha a kormányok teszik meg azt, akkor az elég komoly csapás lesz az ipar számára.

A résztvevők nem igazán foglalkoztak azzal, hogy Belgium betiltotta a loot boxokat, mert az szerintük csak szimpla figyelemfelkeltés, viszont szerintük egy nemrég megjelent ausztrál kutatás a dobozokról és azok pszichológiai hatásairól már hozzájárulhat egy esetleges kormányzati intézkedéshez.

A Gamesbrief alapítója, Nicholas Lovell úgy gondolja, hogy a brit játékiparnak össze kell fognia és szabályoznia kell a loot boxokat. Azonban ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen nem egyértelmű, hol kell meghúzni a határt, és pontosan milyen játékbeli apróságok tartozhatnak bele ebbe a kategóriába. Szóba került még egy olyan megoldás is, ami megakadályozná, hogy a gyerekek vásárolhassanak a játékban, illetve a korhatár-besorolást is növelni lehetne a loot boxokat tartalmazó alkotásokban.

Hirdetés

Egy résztvevő a GamesIndustry.biz-nek elárulta, hogy szerinte már elkéstek az önszabályozással, és a kormányok mindenképp szabályozni fogják a dolgot, akár szeretné azt a játékipar, akár nem. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne kezelni ezt a problémát?

Forrás:
https://www.gamestar.hu/uzlet/loot-box-botrany-megoldas-256831.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mortal Kombat 11 - Noob Saibot és egy másik régi ismerős is benézett

Mortal Kombat 11 – Noob Saibot és egy másik régi ismerős is benézett

Még ezekben a percekben is zajlik a Chicago Comic and Entertainment Expón a NetherRealm panelbeszélgetése, a belengetett …