2020. május 29., péntekMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.29. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Tetőteraszon lévő sportpályák – Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Hirdetés

Tetőteraszon lévő sportpályák – Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Budán, az Alkotás utca – Győri út – Kiss János altábornagy utcák ölelésében indul a főváros legnagyobb campusfejlesztése. A Testnevelési Egyetem területe több ütemben, újabb 78 ezer négyzetméteren épül és újul meg, hogy néhány éven belül egy komplex, innovatív és zöld városrésszé válhasson. A generáltervező TSPC Kft. szakemberei az épülettömb tetején található 9000 négyzetméteres tetőre is sportpályákat képzeltek el. Budapest legnagyobb tetőteraszán 320 méteres futókör, szabadtéri edzőpark, lugas, valamint egy kávézóterasz található majd – olvasható a Tspc.hu-n.


Három emelet magasságban vezet majd a futópálya a Testnevelési Egyetemen: a generáltervező szakemberei a 9000 négyzetméteres tetőteraszra is terveztek egyetemi sportpályákat.

Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Néhány érdekesség a projektről:

Hirdetés

  • Átláthatóság: az Alkotás utcában sétálva az uszodatérbe és az atlétikacsarnokba is beleshet az utca embere.
  • Edzés versenyhű körülmények között: a készülő uszoda megfelel majd a hivatalos FINA-minősítésének, így alkalmas lehet versenyek megrendezésére is. A tervezési alapkoncepció szerint azonban ez nem cél, inkább azért fontos, hogy a sportolók minősített versenykörülmények között készülhessenek a megmérettetésekre.
  • Zárt atlétikai csarnok futókörrel: itt épül Magyarország első, televíziós közvetítésre is alkalmas zárt atlétikai csarnoka, amely a 200 méteres futókört is az épületen belül valósítja meg.
  • Vertikális kert: a Hauszmann-épület védett, történeti kertjét az atlétikacsarnok 13 méter magas fala zárja le. A 66 méter hosszú, 7,5 méter magas hatalmas falat tájépítész tervezői és speciális szaktervezői segítséggel futtatják be zöldfallá.
  • Egymásra épülő sportterek: különleges megoldás és komoly szakmai kihívás a sportpályák elhelyezése a tornacsarnok épületében. A három emeleten különböző funkciójú terek épülnek egymásra. A tornacsarnok fölött a két szinten a küzdősportok termei (karate, judo, birkózás és ökölvívás) találhatók.
  • Valami régi, valami új: a Tornacsarnok homlokzatában egy igazi építészeti érdekesség jelenik meg. A Kiss János altábornagy utca helyi védettséget élvező épületének tégla architektúráját őrzi majd az új koncepció. Ez a védett homlokzat megtartásra kerül és mögötte végigfut majd az új épülettömb.


Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/tetoteraszon-levo-sportpalyak-ilyen-lesz-a-testnevelesi-egyetem-uj-campusa.321577.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de a …