2019. december 13., péntekMa Gabriella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 329,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.13. Gabriella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 329,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Tetőteraszon lévő sportpályák – Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Hirdetés

Tetőteraszon lévő sportpályák – Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Budán, az Alkotás utca – Győri út – Kiss János altábornagy utcák ölelésében indul a főváros legnagyobb campusfejlesztése. A Testnevelési Egyetem területe több ütemben, újabb 78 ezer négyzetméteren épül és újul meg, hogy néhány éven belül egy komplex, innovatív és zöld városrésszé válhasson. A generáltervező TSPC Kft. szakemberei az épülettömb tetején található 9000 négyzetméteres tetőre is sportpályákat képzeltek el. Budapest legnagyobb tetőteraszán 320 méteres futókör, szabadtéri edzőpark, lugas, valamint egy kávézóterasz található majd – olvasható a Tspc.hu-n.


Három emelet magasságban vezet majd a futópálya a Testnevelési Egyetemen: a generáltervező szakemberei a 9000 négyzetméteres tetőteraszra is terveztek egyetemi sportpályákat.

Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Néhány érdekesség a projektről:

Hirdetés

  • Átláthatóság: az Alkotás utcában sétálva az uszodatérbe és az atlétikacsarnokba is beleshet az utca embere.
  • Edzés versenyhű körülmények között: a készülő uszoda megfelel majd a hivatalos FINA-minősítésének, így alkalmas lehet versenyek megrendezésére is. A tervezési alapkoncepció szerint azonban ez nem cél, inkább azért fontos, hogy a sportolók minősített versenykörülmények között készülhessenek a megmérettetésekre.
  • Zárt atlétikai csarnok futókörrel: itt épül Magyarország első, televíziós közvetítésre is alkalmas zárt atlétikai csarnoka, amely a 200 méteres futókört is az épületen belül valósítja meg.
  • Vertikális kert: a Hauszmann-épület védett, történeti kertjét az atlétikacsarnok 13 méter magas fala zárja le. A 66 méter hosszú, 7,5 méter magas hatalmas falat tájépítész tervezői és speciális szaktervezői segítséggel futtatják be zöldfallá.
  • Egymásra épülő sportterek: különleges megoldás és komoly szakmai kihívás a sportpályák elhelyezése a tornacsarnok épületében. A három emeleten különböző funkciójú terek épülnek egymásra. A tornacsarnok fölött a két szinten a küzdősportok termei (karate, judo, birkózás és ökölvívás) találhatók.
  • Valami régi, valami új: a Tornacsarnok homlokzatában egy igazi építészeti érdekesség jelenik meg. A Kiss János altábornagy utca helyi védettséget élvező épületének tégla architektúráját őrzi majd az új koncepció. Ez a védett homlokzat megtartásra kerül és mögötte végigfut majd az új épülettömb.


Tetőteraszon lévő sportpályák - Ilyen lesz a Testnevelési Egyetem új campusa

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/tetoteraszon-levo-sportpalyak-ilyen-lesz-a-testnevelesi-egyetem-uj-campusa.321577.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megnyílik minden édességrajongó álma: a Nutella-szálloda

Megnyílik minden édességrajongó álma: a Nutella-szálloda

Valóra válhat minden Nutella-rajongó álma: három napra az émelyítő édesség ihlette pop-up szálloda nyílik Kaliforniában. …