2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

Hirdetés

Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

Többek között a fővárosi parkolási rendszer egységesítése és a dugódíj volt a fő téma Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatóján. A dugódíj kapcsán elmondta, hogy nem jelentheti ki, hogy soha nem lesz bevezetve, a 4-es metró támogatási szerződésében ugyanis kötelezettséget vállaltak erre, a parkolásról pedig úgy nyilatkozott, hogy az egységesítés esetén a közösségi közlekedés büdzséjébe mehetne a befolyt összeg – írja az Index.


Szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer, jelentette ki Tarlós István főpolgármester a sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy bár formálisan egységesnek tűnik, ne felejtsük el, hogy a főváros a kerületek kérésére jelöli ki a fizetős zónákat. Azt is elmondta, hogy ha még egyszer meghallja a kerületektől, hogy a főváros dönt a fizetős zónákról, beterjeszt egy javaslatot, hogy mindenhol 0 forint legyen a parkolás.

Mint közölte, két okból lenne jó, ha egységes lenne a fővárosi parkolási rendszer: az egyik, hogy a közösségi közlekedés büdzséjébe mehetne a befolyt összeg egy jelentős része, másrészt nem koherens szokásjogok vannak (például ha valaki rossz parkolóóránál fizet, akkor megbüntetik).

A dugódíj kapcsán elmondta, hogy van egy uniós kötöttségünk, egy tízmilliárdos adósság, amit vissza kell fizetni, ha ennek nem tesz eleget a főváros. A dugódíj bevezetésének kötelezettséget még a 4-es metró támogatási szerződésében vállalta a korábbi, Demszky Gábor fémjelezte városvezetés. Tarlós közölte, hogy az unió türelmes Budapesttel szemben, de főpolgármesterként nem jelentheti ki, hogy nem lesz dugódíj, ezért tárgyalást folytatnak a kormánnyal és az unióval is, hogy feloldják ezt a helyzetet.

Hirdetés

2019.04.16 17:04 Gyorsan elvérzett a dugódíj ötlete

Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/tarlos-szeretnem-ha-a-fovarosban-egyseges-lenne-a-parkolasi-rendszer.321539.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de a …