2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

Hirdetés

Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

Többek között a fővárosi parkolási rendszer egységesítése és a dugódíj volt a fő téma Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatóján. A dugódíj kapcsán elmondta, hogy nem jelentheti ki, hogy soha nem lesz bevezetve, a 4-es metró támogatási szerződésében ugyanis kötelezettséget vállaltak erre, a parkolásról pedig úgy nyilatkozott, hogy az egységesítés esetén a közösségi közlekedés büdzséjébe mehetne a befolyt összeg – írja az Index.


Szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer, jelentette ki Tarlós István főpolgármester a sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy bár formálisan egységesnek tűnik, ne felejtsük el, hogy a főváros a kerületek kérésére jelöli ki a fizetős zónákat. Azt is elmondta, hogy ha még egyszer meghallja a kerületektől, hogy a főváros dönt a fizetős zónákról, beterjeszt egy javaslatot, hogy mindenhol 0 forint legyen a parkolás.

Mint közölte, két okból lenne jó, ha egységes lenne a fővárosi parkolási rendszer: az egyik, hogy a közösségi közlekedés büdzséjébe mehetne a befolyt összeg egy jelentős része, másrészt nem koherens szokásjogok vannak (például ha valaki rossz parkolóóránál fizet, akkor megbüntetik).

A dugódíj kapcsán elmondta, hogy van egy uniós kötöttségünk, egy tízmilliárdos adósság, amit vissza kell fizetni, ha ennek nem tesz eleget a főváros. A dugódíj bevezetésének kötelezettséget még a 4-es metró támogatási szerződésében vállalta a korábbi, Demszky Gábor fémjelezte városvezetés. Tarlós közölte, hogy az unió türelmes Budapesttel szemben, de főpolgármesterként nem jelentheti ki, hogy nem lesz dugódíj, ezért tárgyalást folytatnak a kormánnyal és az unióval is, hogy feloldják ezt a helyzetet.

Hirdetés

2019.04.16 17:04 Gyorsan elvérzett a dugódíj ötlete

Tarlós: szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/tarlos-szeretnem-ha-a-fovarosban-egyseges-lenne-a-parkolasi-rendszer.321539.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

A Skanska eladta budapesti Nordic Light Trio irodaházát a JR AMC dél-koreai ingatlanbefektetési alapnak. Ez …