2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Ők 24-en az MNB ingatlanos testületének tagjai

Hirdetés

Ők 24-en az MNB ingatlanos testületének tagjai

Hétfőn megalakult, kedden megírtuk, ma pedig közzé tesszük a teljes listát azokról, akik tagként, vagy vezető szerepkörben részt vesznek az MNB által kezdeményezett LITT-ben (Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület). A testület 24 fős, melyből 21-en tagok a 2 alelnök és az elnök mellett. Jöjjenek a nevek és cégek.


2019.03.19 08:20 Brutál erős ingatlanos tanácsot rántott össze az MNB

A tagok közül sikerült néhányakkal beszélgetnünk a LITT megalakulása óta, és az elhangzottak alapján kivétel nélkül mindenki egybehangzóan üdvözölte az MNB kezdeményezését. Többen már régóta várták ennek a testületnek a létrejöttét, és maguk is igyekeztek előremozdítani a folyamatokat. A testületben egyébként 7 állami képviselő van, amiből 4 MNB-s, 3 szakmai szövetség (IFK, ÉVOSZ, MAISZ), 2 tanácsadó cég (CBRE, C&W), 3 ingatlanközvetítő (OC, DH, OTP IP), 2 alapkezelő (OTP, Erste) és 6 fejlesztő (Cordia, Futureal, Biggeorge, Metrodom, WING, Gránit Pólus), valamint az elnök képviseletében 1 építőipari vállakozás (Market). A piaci oldal képviselői közül a “legerősebb mandátuma” végeredményben Nagygyörgy Tibornak és Futó Gábornak lett, hiszen Nagygyörgy a Biggeorge cégen és az Otthon Centrumon keresztül is bent ül a testületben, míg a Futurealt Tatár Tibor és a Cordiás Földi Tibor képviseli, illetve az OTP-nek is két érdekeltsége kapott mandátumot. Õk a 24-ek.

A stabil és stabilan növekvő hazai ingatlanpiachoz kiszámíthatóságra, tervezhetőségre, a piaci oldal kockázatainak minimalizálására van szükséges, legalábbis ami a hazai szabályozói környezetet érinti mindenképpen. Ahhoz, hogy a gazdaságpolitika, vagyis a szabályozó és a jogalkotó szervek illetve a befektetői, fejlesztői, finanszírozói oldal között ne kérdőjelek, hanem hatékony együttműködés, információ megosztás, a szakmai érvek és ellenérvek meghallgatása megtörténhessen, ahhoz az ilyen fórumok elengedhetetlenek. Ez indult el most az MNB kezdeményezésére.

Hirdetés

Õk 24-en az MNB ingatlanos testületének tagjai

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/ok-24-en-az-mnb-ingatlanos-testuletenek-tagjai.318119.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliárdos ingatlanokra csaphat le az állam és a helyi önkormányzat a Balaton partján

Milliárdos ingatlanokra csaphat le az állam és a helyi önkormányzat a Balaton partján

Salátatörvényben rejtették el a Balatonra vonatkozó legújabb jogi lépést, ami könnyedén milliárdos tóparti ingatlanok megszerzését …