2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Négy jó tipp a munkaerő sikeres megtartására

Hirdetés

Négy jó tipp a munkaerő sikeres megtartására

Napjainkban a szakképzett munkaerő megszerzése és megtartása az egyik leggyakoribb beszédtéma a logisztikai ingatlanüzemeltetők körében. Amellett, hogy a munkaerőpiaci trendek hatással vannak a toborzási és helyszínválasztási folyamatokra, egyre nehezebbé válik lojális munkavállalókat találni – derül ki a Prologis legújabb felméréséből.


A raktári munkaerő csak az elmúlt évtizedben vált elsődleges jelentőségű kérdéssé. Abban a 12 európai országban, ahol a Prologis jelen van, a szakképzett munkaerőhöz való hozzáférés alapvető szempont a megfelelő ingatlan kiválasztásában. A cég legújabb kutatásában a logisztikai ingatlanok és a munkavállalók megtartása közötti kapcsolatot elemezte, melynek alapjául a több mint 16 millió négyzetméter alapterületű portfólió, az Európában található körülbelül 700 egyedi ügyfél körében folytatott beszélgetések és a saját adatok szolgáltak.

Négy jó tipp a munkaerő sikeres megtartásáraA kutatás olyan kezdeményezéseket vizsgált, mint például a közlekedés fejlesztése, a kényelmi szolgáltatások bővítése és az épületek kialakításának javítása, amelyekkel a logisztikai ingatlanbefektetők a munkaerő megtartását ösztönözhetik. Az eredmények alapján négy különböző taktika van, amelyekkel a logisztikai ingatlanok tulajdonosai hozzájárulhatnak a munkaerő hatékonyabb bevonzásához, képzéséhez és megtartásához:

Hirdetés

  • Jobb közlekedési kapcsolatok: A munkahelyre történő utazást a lehető leghatékonyabb módon kell megszervezni.
  • Több és magasabb színvonalú kényelmi szolgáltatás: A munkavállalók szakképzettségének emelkedésével párhuzamosan egyre fontosabbá válnak a különféle kényelmi szolgáltatások.
  • Logisztikai karrier és a közösség iránti elkötelezettség: Egy hosszú távú kezdeményezés javítja a logisztikai ágazatról kialakult általános képet és tartós megoldásokat eredményez.
  • Az épületek jellemzőinek fejlesztése: A kellemes és egészséges munkahely kialakítása szempontjából alapvető fontosságú az épület környezete.


A kutatás bemutatja a munkavállalók igényeinek raktárépületekre gyakorolt hatását, az automatizálás és munkaerőhiány nyomán a munkaerő összetételében fellépő változásokat, valamint választ keres arra is, hogy vajon nehezebb lesz-e a megfelelő munkatársak kiválasztása a raktárakban egyre komplexebbé váló munkakörök nyomán. A logisztikai ingatlanágazatnak lehetősége van arra, hogy enyhítse a jelen kihívásait, és a jövőre nézve megoldásokat kínáljon.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/raktar/negy-jo-tipp-a-munkaero-sikeres-megtartasara.318103.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliárdos ingatlanokra csaphat le az állam és a helyi önkormányzat a Balaton partján

Milliárdos ingatlanokra csaphat le az állam és a helyi önkormányzat a Balaton partján

Salátatörvényben rejtették el a Balatonra vonatkozó legújabb jogi lépést, ami könnyedén milliárdos tóparti ingatlanok megszerzését …