2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

Hirdetés

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

További magyar városokban tervez kereskedéseket nyitni a Szlovákiában és Csehországban is aktív Stavmat cég. A szlovákiai IN Grouphoz tartozó vállalat az egykori Raab Karcher kereskedéseket vette át pár évvel ezelőtt.


A cégcsoport építőanyag kereskedelemmel valamint térkő, speciális betonelem, csarnokok és építőelemek gyártásával foglalkozik a magasépítési szektorban, de portfóliójában megtalálható a vegyipari üzemek részére tartályok és csőelemek előállítása is. Az 1800 főt foglalkoztató cégcsoport tavaly 415 millió eurós bevételt ért el, a három évvel ezelőttihez képest ez a mutató több mint kétszeresére nőtt.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

Három éve vette át a Stavmat magyarországi hálózatának irányítását Iván Frantisek, aki a Portfóliónak adott interjúban azt mondta: a közelmúltban adták át az új telephelyet Szegeden és a még teljesebb lefedettség érdekében több olyan vidéki városban is szeretnének nyitni, ahol jelenleg nincs kereskedésük, valamint Pest megyében is látnak fantáziát. Úgy látják, hogy a kereslet jóval többet indokol és nagyobb volumeneket is elbír a piac.

Hirdetés

A csoportnak összesen 132 értékesítési pontja van Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. Nálunk 32 saját tulajdonú építőanyag kereskedésük működik, így a Stavmat az ország legnagyobb építőanyag kereskedelmi hálózattal rendelkező vállalata.
“Az épített új lakások száma ugyan örvendetesen növekszik, de még mindig elmarad a kívánatostól (nem beszélve például a csehországi és szlovákiai mutatóktól, ahol az építések száma évek óta sokszorosa a Magyarországinak), így itt jó üzleti lehetőségeket látunk. A kormányzat otthonteremtést segítő támogatási formái is növelik a keresletet. Arra számítunk, hogy középtávon az új lakások és családi házak építése mellett a felújítások aránya ugorhat meg jelentősen, s ezt szeretnénk minőségi anyagokkal kiszolgálni. A hálózatbővítés mellett a saját márkás termékek (ST Line) arányát is szeretnénk növelni és új termékekkel szélesíteni a kínálatot.”- mondta a vezérigazgató.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

A vállalat a magyar piacon a 2016-os 15 milliárd forint után tavaly már csaknem 25 milliárd forint bevételt ért el, 2019-re szeretné megközelíteni a 30 milliárd forintot. Tavaly fontos hír volt, hogy a csoporthoz tartozó INVEST cég részt vesz a Samsung óriási gödi akkumulátorgyárának építésében, illetve a BorsodChemnél is beruházást végez.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

“Természetesen mi sem úsztuk meg, hogy ne igazítsuk a céget a gyorsan változó feltételekhez” – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen lépésekkel igyekeznek versenyképessé tenni a vállalatot, kezelni a feszítő munkaerőhiányt és fejleszteni az értékesítési csatornákat. Számottevően csökkentették a vezetők számát és korszerű vállalatirányítási szoftvert használnak. “Növeltük és változtattuk a marketing tevékenységünket, folyamatosan figyeljük a piacot és erre rugalmasan reagálunk. Optimalizáltuk a belső anyagmozgatást, elektromos targoncákkal dolgozunk és folytatjuk az egész cég digitalizációját.” – tájékoztatott a vezető.

A béreket az utóbbi három évben folyamatosan emelték, 2019-ben pedig 13-15 százalékos lesz a növelés. A kialakított jövedelmi struktúrában az alapbér kb. 50-60 százalékot tesz ki, a fennmaradó 40-50 % különböző értékesítéssel összefüggő prémium rendszerből áll. Az értékesítés arányos jövedelmek 2018-ban 22,5 %-kal növekedtek.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

“A tulajdonos úgy döntött 2018-ban, hogy mivel túlteljesítettük a tervet, a túlteljesített profit kb. 30 százalékát kifizette a dolgozóknak. Több kereskedést felújítottunk, ezzel is hozzájárultunk a vevők jobb kiszolgálásához, közvetve a bevétel növekedéséhez, ami megint csak lecsapódik a jövedelmekben. Belső továbbképzést indítottunk, hogy a kereskedések a legkorszerűbb anyagok és technológiák ismeretében fogadhassák a vevőket” – érvelt a vállalat vezetője.

Az értékesítésből folyamatosan egyre nagyobb arányt képvisel a hét éve indított web shop. Itt az ismert márkák mellett a saját márkás termékeket is forgalmazzák. A növekvő bevétel mellett nagyon figyelik az erről az online felületről nyert információkat, adatokat, ezeket rendszeresen elemzik, és az eredményeket beépítik a további értékesítésbe.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

“A magyar piac nagyon ár érzékeny, ezt lépten-nyomon tapasztaljuk. Ám mi azt szeretnénk, hogy a vevőink – mindegy, hogy kivitelező cég vagy magánszemély – ne mindig a legolcsóbbat, hanem a jobb minőséget nézzék. A jobb minőséget legtöbbször az új anyagok és eljárások hozzák, ezeket pedig meg kell ismertetni a vevőkkel. Ezért döntöttünk úgy, hogy sok pénzt fordítunk a különféle online és nyomtatott tájékoztatókra, hamarosan megjelentetjük például a Magyarországon egyedinek számító Építkezők Kézikönyve című kiadványt” – fejtette ki Iván Frantisek.

Az építőanyagok forgalmazása mellett az építéssel-felújítással kapcsolatos szolgáltatások terén is jobb pozíciókra törekedik a vállalat. “Szárazépítési, homlokzati szigetelési rendszerek, valamint lapostető szigetelések területén szeretnénk nagyobb piaci részesedést elérni, ezért ezeken a területeken kiemelkedő szakmai tudású embereket alkalmazunk” – mondta a cégvezető.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

Folyamatosan keresik a társadalmi felelősségvállalási formákat, lehetőségeket: sportklubok és rendezvények mellett támogatják a Habitat for Humanity szervezetet, valamint az SOS Gyermekfalvakat. Ezen felül óvodák, iskolák és szakképzési központok számára is vannak kezdeményezéseik.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/nalunk-boviti-halozatat-a-stavmat-kozep-europai-epitoanyag-kereskedo.320837.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de a …