2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről

Hirdetés

Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről

Fontos változások előtt áll a főváros. Azon túl, hogy jövőre önkormányzati választások lesznek, hatalmas városfejlesztési projektek indulhatnak és készülhetnek el a következő években. Tarlós István főpolgármesteri újraindulásának egyik legfontosabb feltételeként a Budapesti Fejlesztési Tanács létrehozását határozta meg.


Ma felkértem Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri székért, ezt szigorú megkötésekkel elfogadta – mondta szerdán Orbán Viktor, miután tárgyalt a főpolgármesterrel a városházán.

Budapesti Fejlesztési Tanács

A főpolgármester egyik legfontosabb megkötése a Budapest Fejlesztési Tanács létrehozása volt, aminek társelnöke a miniszterelnök és a főpolgármester lesznek. Az ebben foglalt fejlesztések egy részénél kimondottan hosszabb távon gondolkodnak, melyek 2030-ig történő fejlesztéseket és megvalósulási határidőket jelentenek.

Hirdetés

A fejlesztési tanács ügyvezető alelnöke Fürjes Balász lesz, a kormány részéről Gulyás Gergely, Palkovics László és Bártfai-Mager Andrea lesznek a tanács tagjai, míg a főváros részéről a főpolgármester által jelölt helyettesek és két kerületi polgármester lesznek a tagjai.

2018.10.11 13:42 Tarlós István elárulta, hogy miben állapodott meg Orbán Viktorral
Budapesten már ma is számtalan fejlesztés zajlik mind a privát, mind az állami szereplők részvételével. Egymást érik az irodaház, üzletház, lakópark, szálloda építések és felújítások, valamint a legfontosabb közterek, középületek, sport-, kulturális- és egészségügyi létesítmények átépítése, megújítása. A főváros hosszú távú fejlesztése azonban a tervek szerint további lendülettel halad előre. Hogy mi lesz a fejlesztések fő iránya? Mik lesznek a kiemelt beruházások? Az, hogy a műemléki értékek megőrzése mellet a modern kor használati és energiahatékonysági irányelvei hogyan tudnak összhangba kerülni, mind a következő időszak kérdései és feladatai. Ezekről pedig széleskörű kommunikáció, szakmai egyeztetés indul, melynek első és egyik legfontosabb állomása a Portfolio által szervezett BUDAPEST 2030 konferencia.

Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről

Várható fejlesztések

Ami a várható fejlesztéseket illeti, egy 62 pontból álló lista foglalja össze azokat a projekteket, amelyek a következő években összesen 1100 milliárd forintból valósulhatnak meg. A listán közterületfejlesztések, épületek felújításai, újabbak kialakítása és teljes városrészek megújítása szerepel, az azokhoz tartozó közlekedési kapcsolatok fejlesztésével együtt.

2018.10.12 09:10 Kikerült egy lista, ami tételesen sorolja fel a Budapestre tervezett fejlesztéseket
“Budapest valójában három. Három az egyben. A városnak ugyanis három minősége van, és aki bármelyiket szem elől téveszti, hibázik. Budapest egyszerre a budapestiek otthona és a nemzet fővárosa. A budapestiek otthonaként otthonosnak, jól működőnek, felhasználóbarátnak kell lennie. A nemzet fővárosaként pedig méltónak és nagyobbszerűnek. E két minőség egymást erősíti, egyik sincs a másik nélkül, egyik sem mehet a másik rovására, mert azzal önmagát is gyengíti” – mondta el Fürjes Balázs egy korábbi esemény köszöntőjében.

“Mélyen hiszek a jó, értelmes viták hasznosságában, a párbeszéd erejében, a több szem többet lát igazságában. Hiszek abban, hogy önmagában, egyedül senki sem mindentudó, senki sem tökéletes, senki sem tud tökéletes megoldásokat mondani. Hogy nincs egyetlen szereplőnek, személynek vagy csoportnak sem a zsebében a bölcsek köve. Ha meghallgatjuk egymást és odafigyelünk egymásra, akkor közös munkával sokkal jobb tervet tudunk alkotni Budapest jövőjéről, mint ha egymás megkérdezése és meghallgatása nélkül készülne el a Budapest-terv” – tette hozzá az államtitkár.

Budapest egyre népszerűbb célpont

Bár a Budapesten és az agglomerációban élő több mint 2,5 millió ember életére lesznek leginkább hatással a beharangozott fejlesztések, azt sem felejthetjük el, hogy a fővárost évről évre egyre több turista keresi fel a világ minden tájáról.

Csak augusztusban több mint 1,5 millió utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, év végére pedig a repteret használó utasok száma várhatóan a 15 milliós határt is átlépi. A nyári hónapokban számos fesztivál, rendezvény teszi népszerűvé a fővárost, a fapados járatok kedvező jegyárai, illetve a sűrűn indított járatai miatt pedig azok számára is kedvelt célponttá vált Magyarország és Budapest, akik csak egy-, vagy kétnapos városnézés miatt érkeznek ide. A már elindított és a következő években induló városfejlesztési projektek az ő látogatásaik kényelmét is emelheti.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/megszolaltak-a-varosvezetok-a-jovo-budapestjerol.301084.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!

Pörög az építőipar, pörög a gazdaság – De a növekedésnek ára van!

A legfrissebb első negyedéves GDP adatok alapján hazánkban 5,2 százalékos az éves gazdasági növekedés, ami …