2019. december 10., keddMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Lehullt a lepel: kiderült az igazság a világ legnagyobb épített lyukáról

Hirdetés

Lehullt a lepel: kiderült az igazság a világ legnagyobb épített lyukáról

Érdekes épületek sok helyütt vannak a világban. De olyan kevés, aminek a közepén direkt hatalmas lyuk tátong. A leghíresebb talán Hong Kongban található és most végre lehullt a lepel: kiderült, hogy valójában nem azért van ott, amiért milliók gondolták.


A Repulse Bay luxus társasházat még 1986-ban építette egy helyi hoteles cég. Összesen 89 ezer négyzetméternyi lakótér van benne, de a világhírt nem ezzel érte el: testéből “hiányzik” egy 16×24 méteres darab, így olyan, mintha ágyúgolyó okozta seb lenne.
Évtizedekig az terjedt el, hogy a közeli dombokon lakó sárkányoktól nem szabad elállni az utat ilyen monolit lakótornyokkal. Vagyis a lyuk azért kell, hogy szabadon lemehessenek a tengerhez, ha ezt nem tehetnék, bizony szerencsétlenséget hoznának a lakókra.

Lehullt a lepel: kiderült az igazság a világ legnagyobb épített lyukáról

Ám az igazság sokkal prózaibb, és sokkal közelebb van az ingatlanpiachoz – derült ki a CNN helyi riportjából, amiben városépítészeket és ingatlan szakértőket is megszólaltattak. Mindegyikük utalt arra, hogy a rohamosan növekvő lakosságszám miatt a nyolcvanas években sorra húzták fel a lakótornyokat. Nagyon sokat egy sorba, ám arra nem figyeltek, hogy elegendő távolság legyen közöttük, így egyfajta toronyház-falak alakultak ki – teljesen elfogva a kilátást mások elől és gátolva a légáramlást.

Hirdetés

Lehullt a lepel: kiderült az igazság a világ legnagyobb épített lyukáról

A kormányzat a múlt évtized közepén kiadott egy rendeletet, ám az csak az állami beruházásokra érvényes, a magántőkéből megvalósulókra nem. Az ingatlanfejlesztők azonban erős nyomás alá kerültek, bírságok elé néztek, így megoldották a dolgot: lyuk kell az épületek közepébe.


Ma már nem a Repulse Bay az egyetlen, amelyikből hiányzik egy darab. Hong Kong több körzetében is találunk ilyeneket. Az egyiket (Pok Fu Lam) a világhírű Foster&Partners iroda tervezte és méretes üresség is látható rajta, az arra járók kiválóan láthatja rajta keresztül a tengert vagy a hegyeket.

Lehullt a lepel: kiderült az igazság a világ legnagyobb épített lyukáról

Az Admiralitás komplexumában 2011-ben átadott kormányzati épületnél is kialakítottak egy óriási légáteresztőt. “Egyáltalán nem a feng shui alapján dolgoztunk, sokkal fontosabb volt, hogy jól illeszkedjen az épület a környezetébe és ne taszítson, hanem inkább úgymond bekapcsolódjon a kornyező miliőbe, egyfajta nyitott ajtó is ez, legalábbis, mi így látjuk” – mondta Rocco Yim, a nevét viselő tervező iroda vezetője.
2019.07.31 14:47 Ilyen lesz a torony, ahonnan az egész világot láthatod

2019.07.30 16:30 Videón Moszkva legújabb luxusingatlan-fejlesztése
2019.06.26 11:36 Exkluzív képek az épülő MOL-torony belső tereiről
2019.06.28 06:00 Mégsem lesznek felhőkarcolók az Árpád hídnál?

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/lehullt-a-lepel-kiderult-az-igazsag-a-vilag-legnagyobb-epitett-lyukarol.333893.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Áron alul venne ingatlant? Így lehet könnyen befutó

Áron alul venne ingatlant? Így lehet könnyen befutó

Ha ingatlant szeretnénk vásárolni, komoly versenyre számíthatunk a reálisan árazott, esetleg áron alul kínált ingatlanok …