2019. július 23., keddMa Lenke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.23. Lenke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Lecsap a GVH a budapesti lakásépítőre – Lesz következő?

Hirdetés

Lecsap a GVH a budapesti lakásépítőre – Lesz következő?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti közleményben jelentette be, hogy eljárást indított a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.


A GVH 2018. október 19-én indított versenyfelügyeleti eljárást a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft.-vel szemben. A versenyhatósághoz ugyanis nagyszámú piaci jelzés érkezett a céggel kapcsolatban, amelyek egyrészt a vállalkozás feltételezhetően tisztességtelen kereskedelmi kommunikációs gyakorlatára, másrészt a GVH hatáskörébe nem tartozó, polgári jogvitát megalapozó magatartásokra utaltak.

Horrorsztorik a lakáspiacról
2018.04.16 11:11 Folytatódnak a horrorsztorik! – 5 millióval többet követelnek egy vásárlón
2018.03.30 16:22 Így veri át a vevőket a megbízhatónak gondolt fejlesztő – Hiába minden óvatosság
2018.03.21 15:55 Ez az igazi lakáspiaci horrorsztori – A vevők végül csak két rossz lehetőség közül választhattak
2018.01.28 12:51 Horrorsztorik a lakáspiacról – Ha nem figyelsz, te is pórul járhatsz!

A vállalkozás 2016 májusa óta azt a benyomást kelti mind a közösségi oldalán, mind a honlapján megjelenő szöveges és vizuális elemek által, hogy azok az általa forgalmazott ingatlanokat, továbbá az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat, építési-berendezési lehetőségeket mutatják be. A GVH rendelkezésére álló adatok alapján azonban valószínűsíthető, hogy a cég nem az általa forgalmazott ingatlanokról készített vagy azokra jellemző, hanem más épületekről készült fotókat, ábrákat, alaprajzokat használt fel.

Hirdetés

A GVH emellett valószínűsíti azt is, hogy a Hermina Center Kft. nem a szakmai gondosság követelményének megfelelően járt el, amikor törölte a közösségi oldalán megjelenő, a szolgáltatására, kereskedelmi kommunikációira nézve negatív véleményeket, és kizárólag a dicsérő bejegyzéseket jelenítette meg.

A GVH továbbá észlelte, hogy a cég az általa forgalmazott ingatlanokat passzívházként népszerűsíti, miközben valószínűsíthető, hogy az ingatlanok nem felelnek meg a passzívházzal szemben meghatározott követelményeknek, így azok ilyen minőségét a vállalkozás nem tudja megfelelően alátámasztani.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/lecsap-a-gvh-a-budapesti-lakasepitore-lesz-kovetkezo.303804.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így halad az építkezés a főváros legnagyobb projektjénél (képek)

Így halad az építkezés a főváros legnagyobb projektjénél (képek)

Jövő év közepéig az összes nagy beruházás elkezdődik a Városligetben, a fejlesztések kétharmada pedig már …