2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Látványos ábrán mutatjuk meg, mennyi iroda épül egyszerre Budapesten

Hirdetés

Látványos ábrán mutatjuk meg, mennyi iroda épül egyszerre Budapesten

A tavalyi év folyamán kiemelkedő volumenű irodaátadás történt a budapesti irodapiacon. Az év során 231 ezer négyzetméternyi új irodaterületet adták át Budapesten, ami a 2017-ben megvalósult új átadások közel háromszorosa. Az MNB alpiacok szerint mutatja be az épülő irodaterületek arányát.


A budapesti irodapiacot rendkívül élénk fejlesztési aktivitás jellemzi, 2018 végén közel 480 ezer négyzetméter új irodaterület kivitelezése volt folyamatban, amely az elkövetkező 2-3 évben fog megjelenni új kínálatként a piacon. Ezen épületek elkészültével összességében a 2018 végén meglévő budapesti modern irodaállomány 13 százalékának megfelelő új irodaterület jelenik majd meg. A 2018 végi adatok alapján 2019-re 126 ezer négyzetméter új iroda átadása várható és ezen irodaterületek 44 százalékát már előbérleti szerződésekkel lekötötték a bérlők. A 2019-re várt átadások aránylag magas előbérleti arányából kiindulva, idén is folytatódhat a kihasználatlansági ráta csökkenése, amit a BRF idei első negyedéves elemzése is alátámaszt.

2019.04.18 08:00 Új csúcsok felé halad az irodapiac – Íme a teljes állomány

Újabb fejlesztések elindulásával, illetve a folyamatban levő építkezések esetleges csúszásával a 2020-as és 2021-es átadások volumene várhatóan még növekedhet a következő negyedévek során. 2021-es várható átadással egyelőre három irodaprojekt kivitelezése folyik, ezek közül kettő tulajdonos általi használatra készül, egy pedig a bérlő igényei szerint épülő (built-to-suit) irodaház.

Látványos ábrán mutatjuk meg, mennyi iroda épül egyszerre Budapesten


A Váci úti irodafolyosón túl a Dél-Buda és a nem központi Pest alpiacokon jelentős irodafejlesztési aktivitás mutatkozik, továbbá a Pest központ alpiacon is számottevő új irodaterület épül. A budapesti modern irodaterületek százaléka (878 ezer négyzetméter) a Váci úti irodafolyosóra koncentrálódik és jelenleg itt a legnagyobb az újiroda-építések volumene is, továbbá a fejlesztők terveiben szereplő, de még el nem kezdett projektek közül is itt épül majd a legtöbb.

Látványos ábrán mutatjuk meg, mennyi iroda épül egyszerre Budapesten

A folyamatban levő és tervezett fejlesztések alpiacok közötti eloszlása alapján, a korábbi évekhez képest a nem központi Pest alpiacon – főként a Róbert Károly-Hungária-Könyves Kálmán körút mentén – tapasztalható megnövekedett fejlesztési aktivitás. Az épülő és a meglévő irodaállomány arányaként számított megújulási ráta viszont a Dél-Budai alpiacon a legmagasabb.

2019.04.15 16:04 Vajon mennyi iroda van a szomszédos fővárosokban? – És hol áll Budapest?

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/latvanyos-abran-mutatjuk-meg-mennyi-iroda-epul-egyszerre-budapesten.321471.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de a …