2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Keményen kritizálja a reptéri állapotokat az államtitkár

Hirdetés

Keményen kritizálja a reptéri állapotokat az államtitkár

Nemrég írtunk arról, hogy a növekvő utasforgalom miatt 2024-ig jelentős bővítéseket terveznek a reptérre, melynek keretében 225 milliárd forintból egy új terminált is létrehoznának. Az építkezés miatt tapasztalható állapotokat azonban élesen kritizálja a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára. Schneller Domonkos az InfoRádiónak azt nyilatkozta: mindez méltatlan a főváros rangjához.


“Az új terminál nagyon régi szükségszerűség. A főváros 18. kerülete a BKK-val és a fővárosi önkormányzattal megírt egy, az egész térségre vonatkozó fejlesztési koncepciót 2014-ben. A reptér jelenlegi fejlesztési koncepciója azonban ezzel köszönőviszonyban sincsen, és a reptér vezetését nem különösebben érdekli, hogy a kormány vagy az önkormányzat mit tervez a térséggel” – foglalta össze álláspontját Schneller Domonkos.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára elmondta: van ugyan egyeztetés a reptér és a kormányzat között, de a légikikötő fejlesztési terveiben ennek nyomát nem látni.

Keményen kritizálja a reptéri állapotokat az államtitkár


“Ennél sokkal mélyebb együttműködésre lenne szükség, hiszen itt kormányzati beruházások várhatók a jövőben, de ezeket mindenképpen összehangoltan kell lefolytatni” – jelentette ki.

Az államtitkár szerint évek óta jelzik a problémákat a Budapest Airportnak. “A lényeg az, hogy az évek óta fennálló tűrhetetlen állapotok közül indulnak el és ide is érkeznek meg az utasok. Pedig a repülőtér Budapest kapuját jelenti. Ezt jelentette a vizes világbajnokságon, ezt fogja jelenteni a futball Európa-bajnokság alatt és minden turisztikai szezonban” – tette hozzá.

2019.02.05 10:52 Hatalmas fejlesztések indulnak a repülőtéren: jön a 3-as terminál

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/kemenyen-kritizalja-a-repteri-allapotokat-az-allamtitkar.313457.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Összeomlás jöhet, ha nem kap megint állami segítséget az építőipar

Sokat tett az állam azért, hogy az elmúlt években az építőipar sikerágazattá váljon, de a …