2019. július 21., vasárnapMa Dániel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.21. Dániel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Keményen kritizálja a reptéri állapotokat az államtitkár

Hirdetés

Keményen kritizálja a reptéri állapotokat az államtitkár

Nemrég írtunk arról, hogy a növekvő utasforgalom miatt 2024-ig jelentős bővítéseket terveznek a reptérre, melynek keretében 225 milliárd forintból egy új terminált is létrehoznának. Az építkezés miatt tapasztalható állapotokat azonban élesen kritizálja a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára. Schneller Domonkos az InfoRádiónak azt nyilatkozta: mindez méltatlan a főváros rangjához.


“Az új terminál nagyon régi szükségszerűség. A főváros 18. kerülete a BKK-val és a fővárosi önkormányzattal megírt egy, az egész térségre vonatkozó fejlesztési koncepciót 2014-ben. A reptér jelenlegi fejlesztési koncepciója azonban ezzel köszönőviszonyban sincsen, és a reptér vezetését nem különösebben érdekli, hogy a kormány vagy az önkormányzat mit tervez a térséggel” – foglalta össze álláspontját Schneller Domonkos.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára elmondta: van ugyan egyeztetés a reptér és a kormányzat között, de a légikikötő fejlesztési terveiben ennek nyomát nem látni.

Keményen kritizálja a reptéri állapotokat az államtitkár


“Ennél sokkal mélyebb együttműködésre lenne szükség, hiszen itt kormányzati beruházások várhatók a jövőben, de ezeket mindenképpen összehangoltan kell lefolytatni” – jelentette ki.

Az államtitkár szerint évek óta jelzik a problémákat a Budapest Airportnak. “A lényeg az, hogy az évek óta fennálló tűrhetetlen állapotok közül indulnak el és ide is érkeznek meg az utasok. Pedig a repülőtér Budapest kapuját jelenti. Ezt jelentette a vizes világbajnokságon, ezt fogja jelenteni a futball Európa-bajnokság alatt és minden turisztikai szezonban” – tette hozzá.

2019.02.05 10:52 Hatalmas fejlesztések indulnak a repülőtéren: jön a 3-as terminál

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/kemenyen-kritizalja-a-repteri-allapotokat-az-allamtitkar.313457.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

A Skanska eladta budapesti Nordic Light Trio irodaházát a JR AMC dél-koreai ingatlanbefektetési alapnak. Ez …