2019. október 20., vasárnapMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Ilyen lakóparkot még biztosan nem láttál Magyarországon (képek)

Hirdetés

Ilyen lakóparkot még biztosan nem láttál Magyarországon (képek)

Egy 500 lakásosnál nagyobb projekt még Budapesten is a legnagyobbak közé sorolható, arra azonban elvétve van csak példa, hogy egy megyeszékhelyen épüljön ekkora lakópark. Szegeden pár évvel ezelőtt nagyot álmodtak és úgy tűnik, hogy a futurisztikus formavilágú projekt az idei év végére meg is valósul.


Közel 600 lakás épül fel Szegeden, az egykori kábelgyár területén, ahol már 2008-ban elkészültek a tervek, de a válság miatt végül nem kezdődött el az építkezés. 2017 őszén azonban kezdetét vehette a merész formákkal dolgozó beruházás. Az űrközpontra hasonlító épületekben változatos méretű lakások mellett irodák, üzletek, éttermek is helyet kapnak majd.


A tervezés és a kivitelezés során a környezettudatosságra figyelve a zöldterületi mutató legalább 40 százalékos lesz és a lakások fűtéséhez geotermikus energiát használnak majd. A padlófűtés és a szabályozható klímarendszer kedvezőbb emissziós értékeket és alacsonyabb rezsiköltséget jelent.

Hirdetés

A beruházás az épületek formáján túl azért is fontos, mert ekkora egybefüggő projektre Szegeden legalább tíz éve nem volt példa. Az építkezésről az alábbi galériában nézegethetünk képeket, a várható átadás pedig 2019 év vége.


A lakásokat 2017-ben 400 ezer forint körüli négyzetméteráron hirdette a fejlesztő, ami akkor megfelelt a többi szegedi új lakás árának. Mostanra feltehetően már magasabbak az árak, de ahogy azt a projekt honlapján is hangsúlyozza a beruházó, erre még az 5 százalékos lakásáfa van érvényben és mérettől, valamint a gyerekek számától függően a CSOK is igénybe vehető rá.
Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/ilyen-lakoparkot-meg-biztosan-nem-lattal-magyarorszagon–kepek.330217.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Székesfehérváron hiába várják, hogy pezsegjen az élet

Székesfehérváron hiába várják, hogy pezsegjen az élet

Megállapodtunk abban, hogy szükséges néhány életminőség-javító fejlesztés Székesfehérváron – mondta Orbán Viktor még 2015-ben, Székesfehérváron, …