2019. szeptember 22., vasárnapMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat Kínában

Hirdetés

Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat Kínában

Elindította városi drón szolgáltatását a DHL Express, melynek során elsőként Kínában kezdte meg stratégiai partnerségét az EHang céggel. Az új szállítási mód egyik legnagyobb előnye, hogy az eddig 40 perces leadási időt 8 percre csökkenti. A normál közúthoz viszonyítva így 80 százalékkal költséghatékonyabb a kézbesítés folyamata, továbbá csökkenti az energiafelhasználást és a szén-dioxid kibocsátást is.


A stratégiai együttműködés célja, hogy létrehozzanak egy teljesen automatikus, intelligens, smart drón által végrehajtott szállítási szolgáltatást, melynek során drónok segítségével küzdik le a háztól-házig kézbesítés akadályait Kína nagyvárosaiban.

Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat Kínában

“Ez egy izgalmas időszak a logisztikai szektort tekintve, a kínai gazdaság és a határokon átnyúló kereskedelem növekszik, főként a dél-kínai és Greater Bay területeken, amely utóbbi a növekvő számú SME és startup vállalkozásoknak ad otthont. Mindez tisztán rávilágít arra, hogy komolyabb logisztikai korszerűsítésre van szükség a térségben, amely egyben innovációs lehetőségeket is teremt.” – mondta el Wu Dongming, a kínai DHL Express vezérigazgatója.

Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat KínábanA munkafolyamat során az EHang legújabb pilóta nélküli repülőgépét, az úgy nevezett Falcon szériát használják, ez rendelkezik a legmagasabb szintű intelligenciával és automatikával. Az új megoldás az eddig 40 perces leadási időt 8 percre csökkenti. A normál közúthoz viszonyítva pedig 80 százalékkal költséghatékonyabb a kézbesítés folyamata, továbbá csökkenti az energiafelhasználást és a szén-dioxid kibocsátást is.

Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat Kínában

A drónokkal történő kiszolgálás növelheti a csomagküldő cég kapacitását, ezzel új ügyfeleket érhetnek el. A kínai piacon meglévő és növekvő B2C üzleti potenciál generálta az igényt az új megoldásra, mivel egyre inkább nőtt azon csomagok száma, amelyeket időhatékonyan kell kiszállítani.

Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat Kínában

Az új útvonalon keresztül megközelítőleg nyolc kilométeres távolságon belül képes csomagok leadására a drón, az ügyfél és a DHL szolgáltatási központja között Liaobu, Dongguan, Guangdong tartományban. Az eszköz egyébként maximum 5 kilogramm súlyt bír el, a függőleges fel- és leszálláshoz egy speciális tároló részt alakítottak ki, így a kézbesítés is önállóan történik.


A kínai bevezetést követően, a DHL további útvonalakat szeretne feltérképezni, minél jobban az ügyfél igényeire szeretnék szabni a szállítási procedúrát. Az EHang-gal való együttműködés célja, hogy a közeljövőben továbbfejlesszék a drónokat és egy második generációs, nagyobb kapacitással bíró eszközt hozzanak létre.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/ilyen-amikor-egy-jovokep-valosagga-valik-dronok-szallitjak-ki-a-csomagokat-kinaban.325273.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Látványos képeken az új Puskás Stadion

Látványos képeken az új Puskás Stadion

Új, látványos képekkel jelentkezett a Puskás Aréna a stadion jelenlegi állapotáról. Az aréna a saját …