2020. január 23., csütörtökMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 310,00 Ft
2020.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 310,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Hatalmas kollégiumokat épít Budapesten a nemzetközi fejlesztő

Hirdetés

Hatalmas kollégiumokat épít Budapesten a nemzetközi fejlesztő

Két budapesti magánkollégium építésével lép be a magyar piacra az International Campus (IC) nemzetközi ingatlanfejlesztő. A két, diákok részére kialakított szálláshely összesen több mint 1400 szobát jelent, és várhatóan 2020-ban készül el – derül ki az IC kiadványából.


A magánkollégium-fejlesztés még igencsak gyerekcipőben jár Magyarországon, miközben az egyetemi hallgatók jelentős részének nagy kihívás a megfelelő szállás megtalálása, a kollégiumi férőhelyek száma ugyanis korlátozott. A külföldi diákok közül is egyre többen érkeznek tanulási célból Magyarországra, így az ő elszállásolásuk is egyre nagyobb kihívás. Új kollégiumok létrehozásával meg lehetne felelni ezeknek az igényeknek, aminek az állami mellett egy másik módja, a magánkollégiumok fejlesztése. Néhány évvel ezelőtt el is indult egy ilyen projekt Budapesten, az egykori Tűzraktár helyén a Milestone Budapest kollégiumban 418 szobát fejlesztettek.

2017.04.05 12:54 Tölgyfapadló, tetőterasz – épül az ország első luxuskollégiuma

Hirdetés

Erre a piacra lép be az International Campus ingatlanfejlesztő is, ami négy országban összesen 33 kollégiumi épülettel van jelen, mintegy 11 800 férőhellyel. A cég leginkább a német piacon épített diákszállásokat, a jelenlegi fejlesztés és kivitelezés alatt álló magánkollégiumok között viszont a német, osztrák és holland ingatlanok mellett két budapesti is megtalálható. A következő négy évben még 20 ezer új kollégiumi szobával szeretnék növelni a portfóliójukat az egyes országokban.

Várhatóan 2020-ban nyitna meg az 575 férőhelyes The Fizz Budapest Üllői elnevezésű magánkollégium, és szintén ugyanekkor tervezik a 856 fős The Fizz Budapest Lenhossek épület átadását is. Így több mint 1400 szobával bővülhet a hazai kollégiumi férőhelyek száma a következő évben. A fejlesztő más országokban tervezett projektjei többnyire 200 fő befogadására alkalmasak.

2019.04.25 11:10 Ez lehet a következő nagy dobás az ingatlanpiacon? – Hatalmas szükség van kollégiumokra

Hatalmas kollégiumokat épít Budapesten a nemzetközi fejlesztő

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/hatalmas-kollegiumokat-epit-budapesten-a-nemzetkozi-fejleszto.334903.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hamarosan megszűnik a kedvezményes áfa, megnőtt a lakásvásárlók fizetési kedve

Hamarosan megszűnik a kedvezményes áfa, megnőtt a lakásvásárlók fizetési kedve

Az ingatlanok vételárából a szokásos 10-30 százalék többszörösét teszik le a napokban adásvételi szerződést kötő …