2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Hatalmas gödör tátong a főváros közepén – Mi épül itt?

Hirdetés

Hatalmas gödör tátong a főváros közepén – Mi épül itt?

Budapest belvárosában, az V. kerületben épül a 2020-ra öt szint mélységű föld alatti térrel elkészülő Szervita Square Building, amelynek alapozási munkálatait a DVM group partnereként a HBM Kft. végzi. A Magyar Építőknek adott interjújában a projekt aktuális állásáról és a kihívásokról Almási István, építésvezető beszélt.


A Szervita téren az építkezés helyén korábban egy parkoló- és irodaház állt, aminek helyére egy új irodaház, üzlethelyiségek és luxuslakások épülnek. A mélyépítési munka kapcsán fontos része a projektnek egy kiépített monitoringrendszer, amely a környező építmények viselkedésnek folyamatos megfigyelésével biztosítja a beruházó számára az építkezés környezeti hatásainak állandó kontroll alatt tartását.

Az építésvezető szerint a magyar építőipari környezetben újszerű megoldásnak számít az általuk használt horgonykészítési technológia, ami lehetővé teszi, hogy több rétegben – kavicsban és agyagban egyidejűleg – használják a horgonyokat. Emellett a munkatérhatároló szerkezetnek magas talajvíznyomásnak kell ellenállnia, éppen ezért kiemelt szerepet töltenek be a víz alatti horgonyzásban a speciális vízkitörésgátlók.

Hatalmas gödör tátong a főváros közepén - Mi épül itt?Az építkezésről ide kattintva találunk látványos képeket, a projektről pedig az alábbi cikkeinkben írtunk:

2019.03.05 05:50 Magyarok is veszik itthon a félmilliárdos villákat és luxuslakásokat
2019.01.28 11:50 Az UniCredit finanszírozza a legújabb belvárosi fejlesztést
2018.10.11 11:01 Egy újabb különleges projekt befektetőknek: bővül a belvárosi luxuslakóparkok köre

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/hatalmas-godor-tatong-a-fovaros-kozepen-mi-epul-itt.317403.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat Kínában

Ilyen, amikor egy jövőkép valósággá válik: drónok szállítják ki a csomagokat Kínában

Elindította városi drón szolgáltatását a DHL Express, melynek során elsőként Kínában kezdte meg stratégiai partnerségét …