2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Ennyiből újul meg a fővárosi közvilágítás

Hirdetés

Ennyiből újul meg a fővárosi közvilágítás

Idén is folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése; tavaly, az első ütemben 4200 világítótestet modernizáltak, ami évente 27 millió forint energiamegtakarítást eredményez. Az ősz végére további mintegy 3000 LED-világítótestet telepítenek többek között a Könyves Kálmán körúton, Káposztásmegyeren és az Alacskai úti lakótelepen – közölte a Fővárosi Közgyűlés.


Budapest Főváros Közgyűlése által elfogadott “Budapest Smart City jövőképpel” összhangban a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. folyamatosan végzi a közvilágítás energiatudatos korszerűsítését, okos technológiák fogadására alkalmas világítótestek telepítését. 2018-19 folyamán 7000 világítótest LED-es korszerűsítésére kerül sor két lépcsőben.

Az első ütemben, 2018-ban 4200 világítótestet cseréltek le olyan területeken, mint Budakeszi és Máriaremetei út, a Pók utcai lakótelep, az Egér út, Rózsaliget, Pesterzsébet déli része, a Kőbányai út egy szakasza, az M5-ös autópálya Szentlőrinci úti térsége.

A felszerelt világítótestek egy, a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott, szabványos csatlakozó aljzattal, valamint vezérelhető meghajtóval vannak ellátva, amelyhez könnyen csatlakoztatható bármilyen vezetékes, rádiófrekvenciás vagy mobiltelefon alapú távfelügyeleti és le/felszabályozó rendszer, ami további, a lakosság igényeinek megfelelő időszakos világítás változtatást is lehetővé tesz majd a jövőben.

Ennyiből újul meg a fővárosi közvilágítás

A projekt megvalósítására a Főváros által rendelkezésre bocsátott nettó 709 millió forintból a korszerűsítésre eddig 339 milliót használtak fel, az idén folytatódó korszerűsítéssel ősz végére további mintegy 3000 LED-világítótestet telepítenek olyan kiemelt területeken, mint a Könyves Kálmán körút, a Hungária út, a Megyeri út, Káposztásmegyer, a 6-os út a Rákóczi hídtól a Prielle Kornélia utcáig, újhegyi bányató és Kőér utca térsége vagy a pestszentlőrinci Alacskai úti lakótelep.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/ennyibol-ujul-meg-a-fovarosi-kozvilagitas.313437.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerinted sincs elég korszerű épület? - Ezek a legnagyobb akadályok

Szerinted sincs elég korszerű épület? – Ezek a legnagyobb akadályok

Még mindig kevés adat áll rendelkezésre arról, hogy vajon egy fenntartható épület fejlesztése pozitív befektetési …