2019. október 20., vasárnapMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Elindultak az első önvezető minibuszok a szomszédban

Hirdetés

Elindultak az első önvezető minibuszok a szomszédban

Elindultak az első önvezető minibuszok Bécsben, Seestadt új városnegyedében. A buszok 20 km/h sebességgel közlekednek összesen 10 megállót érintve. Mivel továbbra is tart a tesztüzem az utasok jegy nélkül használhatják a járműveket, a két üzembe állított buszra egyenként 10 utas fér fel – a Wiener Linien tájékoztatása szerint, amit az alapblog szúrt ki.


Egy éve tesztelik azokat az elektromos önvezető minibuszokat, amelyek Seestadt új városnegyedében szállítják a lakókat, egy 2 kilométeres kört leírva. Két busz van forgalomban, ezekre egyenként 10 utas fér fel, és mivel továbbra is zajlik a tesztidőszak az utasoknak nem kell jegyet váltaniuk. Ugyancsak a tesztelés miatt egyelőre nincs pontos menetrendje a buszoknak, reggeltől kora délutánig közlekednek, de előfordulhatnak csúszások, ha valamilyen ellenőrzésre, beavatkozásra lesz szükség a működés során.

Elindultak az első önvezető minibuszok a szomszédban

Korábban már bemutattuk a Seestadt-Aspern nevű fejlesztést, a Bécsben egy 240 hektáros területen folyamatosan épülő új városnegyedet, amit 5 milliárd eurós költségkeretből fejlesztenek. Az osztrák főváros melletti terület 2012-ben kezdett átalakulni, amikor egyre több cég költözött a Seestadt Technology Center-be. Az első lakóépületek 2014-ben jelentek meg, 2018-ban befejezték az úthálózat fejlesztését, 2019 elejére pedig már a terület negyedét kiépítették. Az önezető járművek tesztelésére kifejezetten alkalmas a városrész hiszen kevésbé komplex az úthálózata, szemben például Bécs belvárosával. Emellett a minibuszok jól illeszkednek a városnegyed innovatív környezetébe, ahová egyébként eddig 3000 lakást építettek, amelyekben mintegy 7000 ember lakik és az 5 hektáros tó mellett lévő K+F központban körülbelül kétezren dolgoznak.

Hirdetés

2019.06.02 16:30 Mi még csak tervezzük, de 250 km-re már épül a jövő városa

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/elindultak-az-elso-onvezeto-minibuszok-a-szomszedban.328005.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Székesfehérváron hiába várják, hogy pezsegjen az élet

Székesfehérváron hiába várják, hogy pezsegjen az élet

Megállapodtunk abban, hogy szükséges néhány életminőség-javító fejlesztés Székesfehérváron – mondta Orbán Viktor még 2015-ben, Székesfehérváron, …