2019. május 23., csütörtökMa Dezső napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.23. Dezső Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Eldőlt, melyik az év legokosabb városa

Hirdetés

Eldőlt, melyik az év legokosabb városa

Javában zajlik a Smart City Expo World Congress Barcelonában, ahol minden a terítékre kerül, ami a smart cityvel kapcsolatos. Az elmúlt időszakban jócskán nőtt a városok és az országok kormányzatainak a szerepvállalása az innovációs megoldások kialakításában. Az eseményen díjazták azokat a városokat, ahol a legjobb kezdeményezések és projektek valósultak meg az egyes kategóriákban, valamint kiválasztották 2018 okosvárosát is.


Az év legokosabb városa kategória mellett még 6 különböző díjat osztottak ki a leginnovatívabb és legaktívabb városok számára.

Innovációs ötlet:

Hirdetés

A dél-afrikai Fokváros nyerte el a leginnovatívabb ötlet címet. A városban különös problémát okoz a lakáshiány az alacsony keresetűek körében, így létrejött egy olyan közösségi finanszírozású, megfizethető lakhatást kidolgozó nonprofit szervezet, amely egy alkalmazás segítségével kapcsolja össze a helyi fejlesztőket, befektetőket és a bérlőket.

Digitális transzformáció:

Gaoqing, Kína egyik városa a díjat egy Információ és Kommunikáció Technológia (ICT) program kidolgozásával nyerte meg, amely alkalmas a város- és vidékfejlesztésből eredő kihívások kezelésére, ezzel a várost teljes egészében okossá téve. A programmal a digitális átalakulás, a fenntartható fejlődés és egy jobb város létrehozása a cél.

Városmegosztás:

Hágát az e-egészségüggyel foglalkozó laborja miatt díjazták a konferencián. Egy olyan projektet dolgoztak ki, amelynek célja, hogy konkrét visszajelzések alapján fejlesszenek ki különböző digitális egészségügyi megoldásokat, ezzel használható információkat gyűjtve a városvezetésnek.

Kormányzat és pénzügyek:

Ebben a kategóriában egy Dohában tervezett új városrész nyert, a Msheireb Downtown Doha. A koncepció, hogy egy olyan teljesen új “kis várost” építsenek fel, ahol szívesen élnek, dolgoznak az emberek, és ami erősen épít a digitális eszközökre, megoldásokra.

Közlekedés:

Az amerikai Georgiában az úgynevezett “North Avenue Smart Corridor” projektet díjazták, amely egy teljes útszakaszt foglal magába a legkülönbözőbb okos megoldásokkal. Számos adatot gyűjtenek a forgalomról és ezek alapján fejlesztik a forgalomirányítási rendszert, biztonságosabbá teszik a gyalogosforgalmat és a környezetvédelmi szempontokra is odafigyelnek.

2018.05.18 06:54 A BKV már a múlt? – Ez lesz a jövő a budapesti közlekedésben
2018.08.01 07:30 Eleged van a dugókból? – Vannak városok, ahol már készülnek a megoldással

Városi környezet:

Shanghai-nak egy kerületi kormányzata kapta a legjobb városi környezet díjat, amely képes volt egyszerre támogatni egy gyorsan fejlődő iparágat és egészséges életkörülményeket biztosítani a lakosság számára. Ennek legfőbb eszközei az intelligens épületek, melyek segítségével fenntartható módon javítható a helyiek életminősége.

2018.01.30 12:31 Észre sem vesszük, pedig a szemünk előtt alakul át az egész lakáspiac

Melyik város a legokosabb?

2018 legokosabb városának, vagy inkább városállamának pedig Szingapúrt választotta a konferencia zsűrije. Többek között kifejlesztettek egy saját tömegközlekedési útvonalválasztó programot, egy valós idejű szülő-tanár portált, de a megoldások között szerepel a csőtörést, vízszivárgást előrejelző elemzések kidolgozása is.

A kongresszusról élőben közvetített A Lechner Tudásközpont, a videó az alábbi linken érhető el.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/eldolt-melyik-az-ev-legokosabb-varosa.304456.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Előkészítési szakaszba lépett a nyolcemeletes Váci úti irodaház építése

Előkészítési szakaszba lépett a nyolcemeletes Váci úti irodaház építése

Egy kilencezer négyzetméteres telek megvásárlásával megkezdte egy új irodaegyüttes fejlesztésének előkészítését az S Immo. A …