2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Eldőlt, melyik az év legokosabb városa

Hirdetés

Eldőlt, melyik az év legokosabb városa

Javában zajlik a Smart City Expo World Congress Barcelonában, ahol minden a terítékre kerül, ami a smart cityvel kapcsolatos. Az elmúlt időszakban jócskán nőtt a városok és az országok kormányzatainak a szerepvállalása az innovációs megoldások kialakításában. Az eseményen díjazták azokat a városokat, ahol a legjobb kezdeményezések és projektek valósultak meg az egyes kategóriákban, valamint kiválasztották 2018 okosvárosát is.


Az év legokosabb városa kategória mellett még 6 különböző díjat osztottak ki a leginnovatívabb és legaktívabb városok számára.

Innovációs ötlet:

Hirdetés

A dél-afrikai Fokváros nyerte el a leginnovatívabb ötlet címet. A városban különös problémát okoz a lakáshiány az alacsony keresetűek körében, így létrejött egy olyan közösségi finanszírozású, megfizethető lakhatást kidolgozó nonprofit szervezet, amely egy alkalmazás segítségével kapcsolja össze a helyi fejlesztőket, befektetőket és a bérlőket.

Digitális transzformáció:

Gaoqing, Kína egyik városa a díjat egy Információ és Kommunikáció Technológia (ICT) program kidolgozásával nyerte meg, amely alkalmas a város- és vidékfejlesztésből eredő kihívások kezelésére, ezzel a várost teljes egészében okossá téve. A programmal a digitális átalakulás, a fenntartható fejlődés és egy jobb város létrehozása a cél.

Városmegosztás:

Hágát az e-egészségüggyel foglalkozó laborja miatt díjazták a konferencián. Egy olyan projektet dolgoztak ki, amelynek célja, hogy konkrét visszajelzések alapján fejlesszenek ki különböző digitális egészségügyi megoldásokat, ezzel használható információkat gyűjtve a városvezetésnek.

Kormányzat és pénzügyek:

Ebben a kategóriában egy Dohában tervezett új városrész nyert, a Msheireb Downtown Doha. A koncepció, hogy egy olyan teljesen új “kis várost” építsenek fel, ahol szívesen élnek, dolgoznak az emberek, és ami erősen épít a digitális eszközökre, megoldásokra.

Közlekedés:

Az amerikai Georgiában az úgynevezett “North Avenue Smart Corridor” projektet díjazták, amely egy teljes útszakaszt foglal magába a legkülönbözőbb okos megoldásokkal. Számos adatot gyűjtenek a forgalomról és ezek alapján fejlesztik a forgalomirányítási rendszert, biztonságosabbá teszik a gyalogosforgalmat és a környezetvédelmi szempontokra is odafigyelnek.

2018.05.18 06:54 A BKV már a múlt? – Ez lesz a jövő a budapesti közlekedésben
2018.08.01 07:30 Eleged van a dugókból? – Vannak városok, ahol már készülnek a megoldással

Városi környezet:

Shanghai-nak egy kerületi kormányzata kapta a legjobb városi környezet díjat, amely képes volt egyszerre támogatni egy gyorsan fejlődő iparágat és egészséges életkörülményeket biztosítani a lakosság számára. Ennek legfőbb eszközei az intelligens épületek, melyek segítségével fenntartható módon javítható a helyiek életminősége.

2018.01.30 12:31 Észre sem vesszük, pedig a szemünk előtt alakul át az egész lakáspiac

Melyik város a legokosabb?

2018 legokosabb városának, vagy inkább városállamának pedig Szingapúrt választotta a konferencia zsűrije. Többek között kifejlesztettek egy saját tömegközlekedési útvonalválasztó programot, egy valós idejű szülő-tanár portált, de a megoldások között szerepel a csőtörést, vízszivárgást előrejelző elemzések kidolgozása is.

A kongresszusról élőben közvetített A Lechner Tudásközpont, a videó az alábbi linken érhető el.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/eldolt-melyik-az-ev-legokosabb-varosa.304456.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Paks és Salgótarján mutathatja az utat Londonnak és Helsinkinek

Paks és Salgótarján mutathatja az utat Londonnak és Helsinkinek

Megállapodást írt alá London és Helsinki, melynek értelmében a két város együtt dolgozza ki a …