2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Egyre több új lakást veszünk – Ezek a vásárlók kedvenc kerületei

Hirdetés

Egyre több új lakást veszünk – Ezek a vásárlók kedvenc kerületei

Mintegy 26 százalékkal több lakást értékesítettek a fejlesztők az előző negyedévi
mélyponthoz képest Budapesten, így a tavasszal eladott lakások száma meghaladta a 2 ezer darabot – derül ki a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb elemzéséből.


Ez az érték átlagosnak számít az elmúlt két év viszonylatában. Harmadával nőtt a 40 és 70 négyzetméter közötti lakások értékesítése, az új kínálat nagyobb része is erre a szegmensre koncentrálódott.

Egyre több új lakást veszünk - Ezek a vásárlók kedvenc kerületei

Emellett a 70 négyzetméter feletti méretkategóriában volt tapasztalható nagyobb emelkedés. A részpiacokat tekintve Újbudán, Angyalföldön és Óbudán nőtt leginkább az értékesítés a téli értékekkel egybevetve. Minden harmadik lakást a XIII. kerületben adtak el, Belső-Pest és Buda egyéb részein ugyanakkor csökkent az eladott lakások részaránya.
Ahogy a fenti térképen látszik, az utóbbi években az épülő lakások többsége a Dunához közelebb valósul meg. A XIII. kerületben egyébként is rengeteg nagyprojekt épül, de a IX. kerület is népszerű a fejlesztők körében. A budai oldalon pedig a XI. kerület a legjobb példa, ahol sorra indulnak el a többszáz lakásos projektek a Kopaszi-gáttól délre található Dunához közeli területeken, de a III. kerületben is vannak még kiaknázatlan, beépítésre váró területek.

Hirdetés


2019.06.18 15:20 Ezekben a kerületekben biztos nincs hiány új lakásból
2019.06.16 16:38 Elképesztő, mennyi lakás zúdul most a piacra
2019.06.14 11:30 “Úgyis kipukkad a lakáslufi!” – De előtte még brutálisabban nőnek az árak

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/egyre-tobb-uj-lakast-veszunk-ezek-a-vasarlok-kedvenc-keruletei.328795.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Székesfehérváron hiába várják, hogy pezsegjen az élet

Székesfehérváron hiába várják, hogy pezsegjen az élet

Megállapodtunk abban, hogy szükséges néhány életminőség-javító fejlesztés Székesfehérváron – mondta Orbán Viktor még 2015-ben, Székesfehérváron, …