2019. december 13., péntekMa Gabriella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 329,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.13. Gabriella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 329,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

Hirdetés

Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

A Skanska eladta budapesti Nordic Light Trio irodaházát a JR AMC dél-koreai ingatlanbefektetési alapnak. Ez nemcsak a vevő első közös üzlete a Skanska-val, de az első irodaház-befektetése a régióban a bécsi, dublini és párizsi tranzakciók után.


A Nordic Light Trio a főváros pesti oldalán található. Teljes bérbe adható területe mintegy 14 ezer négyzetméter, valamint 221 parkolóhelyet kínál majd az irodaház. Az épület 98 százalékát már bérbe adták, a legnagyobb bérlő egy nemzetközi egészségügyi cég. A 7 emeletes épületet a Paulinyi-Reith & Partners tervezte.

A Colliers jelentése szerint az ázsiai befektetési tőke egyre szélesebb körben kezd áramlani Európába, ráadásul már nemcsak Nyugat-Európa, hanem Kelet-Közép-Európa országai is felkerültek a térképre. A 2017-2018-as évek során a régió 6 országába 2,6 milliárd euró ázsiai tőke érkezett főként az ipari és az irodaszektorra fókuszálva.

Hirdetés


Bár a mostani tranzakció értékét nem tudjuk, az alapterület a bérleti díjak és az elvárható hozamok összefüggésében úgy becsüljük, hogy az irodaház értéke akár a 13 milliárd forintot is elérheti.

Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

Dél-Korea mellett egyébként Dél-Afrikához is köthető egy tranzakció a hazai piacon. A dél-afrikai székhelyű JT Ross Property Group a CBRE közreműködésével megvásárolta a repülőtér melletti Aerozone Business Parkot.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/del-koreai-befekteto-vasarolt-irodahazat-a-vaci-uti-folyoson.331673.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megnyílik minden édességrajongó álma: a Nutella-szálloda

Megnyílik minden édességrajongó álma: a Nutella-szálloda

Valóra válhat minden Nutella-rajongó álma: három napra az émelyítő édesség ihlette pop-up szálloda nyílik Kaliforniában. …