2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Beszállna az OTP a legnagyobb szlovén ingatlanfejlesztésbe

Hirdetés

Beszállna az OTP a legnagyobb szlovén ingatlanfejlesztésbe

Ingatlanfejlesztő projektcégeket vásárolna az OTP Szlovéniában – írja szlovén lapok információi alapján a Világgazdaság. A projekt során 250 millió euró értékben 196 ezer négyzetméteren létesülnek irodák, üzleti-kereskedelmi helyiségek, lakások, és szállodák.


Szlovén lapinformációk szerint az OTP arra készül, hogy megvásárolja a fővárosban, Ljubljanában épülő Emonika nevű beruházási projekt három fejlesztő cégét, a jelenlegi tulajdonos Gránit Pólustól. A Gránit Pólus a Világgazdaság kérdésére egyelőre nem kommentálta a lapértesüléseket. A város polgármestere, Zoran Jankovic ma viszont azt nyilatkozta a helyi Delo című lapnak, hogy örömükre szolgál, hogy ilyen komoly partner érkezik az Emonika projektbe, mint az OTP. A magyar bank beszállásával lehetővé válik a projekt folytatása.

A 250 millió euró értékű beruházás során 196 ezer négyzetméteren létesülnek irodák, üzleti-kereskedelmi helyiségek, lakások, és szállodák. A projekt azonban több egy hagyományos ingatlanfejlesztésnél, hiszen vasúti és buszpályaudvar is létesül a tervek szerint a főváros szívében. A három projektcég birtokolja a fejlesztési terület földterületét.

Beszállna az OTP a legnagyobb szlovén ingatlanfejlesztésbe

Hirdetés

Az OTP évek óta tervezi, hogy piacra lépjen Szlovéniában. Négy éve a Nova KBM pénzintézet volt a kiszemeltjük, de végül az amerikai befektetési alap, az Apollo Global lett a befutó. A hírek szerint hamarosan újra megmérkőzhetnek, mivel az Apollo és az OTP egyaránt érdeklődik az Abanka megvétele iránt.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/beszallna-az-otp-a-legnagyobb-szloven-ingatlanfejlesztesbe.309969.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliárdos ingatlanokra csaphat le az állam és a helyi önkormányzat a Balaton partján

Milliárdos ingatlanokra csaphat le az állam és a helyi önkormányzat a Balaton partján

Salátatörvényben rejtették el a Balatonra vonatkozó legújabb jogi lépést, ami könnyedén milliárdos tóparti ingatlanok megszerzését …