2018. december 16., vasárnapMa Etelka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.16. Etelka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Az ingatlanbefektetők Budapesten kívül is látják a lehetőségeket

Hirdetés

Az ingatlanbefektetők Budapesten kívül is látják a lehetőségeket

A CA Immo eladta részesedését az Aerozone logisztikai parkban és ezzel lezárta a 2012-ben megkezdett stratégiai kivonulását a logisztikai piacról. Az ingatlanbefektető nagyságrendileg összesen 500.000 négyzetméter logisztikai területtől vált meg az elmúlt években, Lengyelországban, Romániában, Németországban és Magyarországon.

A legutolsó logisztikai ingatlan a portfólióban a 65.000 négyzetméteres Aerozone volt, melyet a közelmúltban adtak el az M7 CEREF I alapnak. A felek megállapodásának értelmében, nem hozzák nyilvánosságra a tranzakció értékét. A deal során az eladót a CHSH jogi iroda képviselte. Az alap tavaly év végén lépett be a közép-európai piacra, a CIB Csoporthoz tartozó Recovery Zrt.-től vásárolt egy ingatlanportfóliót, mely két kisebb bevásárlóközpontból (a paksi Atom Center és a Budapesti Csillagvári bevásárlóközpont) és egy 11 500 négyzetméteres, jelenleg üresen álló városi logisztikai ingatlanból állt.

A CA Immo azért döntött a logisztikai piacról való kivonulás mellett , hogy az irodai szegmensre nagyobb hangsúlyt helyezhessen és a piaci részesedését növelje. Emellett további kisebbségi részvénytulajdonosok kivásárlásával erősítik a profitabilitást. A logisztikai szektor mellett a lakóingatlanoktól, kisebb irodaépületektől és olyan kis értékű irodaházaktól válnak meg, amelyek nem a CA Immo számára kiemelten fontos városokban találhatóak.

A CA Immo a tőkét elsősorban berlini, müncheni és frankfurti új, modern irodaházak építésére kívánja fordítani. Miután a CA Immo 2017 januárjában sikeresen befejezte a tárgyalásokat az Union Investment Real Estate AG-vel a prágai Danube House, illetve a budapesti Infopark A irodaházban lévő 49%-os részesedésükről, az Aerozone logisztikai park volt az utolsó a portfolióban, ahol az Unionnal közösen volt tulajdonrészük.

Hirdetés

Forrás: http://www.portfolio.hu/ingatlan/raktar/az_ingatlanbefektetok_budapesten_kivul_is_latjak_a_lehetosegeket.246779.html

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két év alatt 20 millió? - Ennyit bukhattál, ha csak most vetted meg az új lakásod

Két év alatt 20 millió? – Ennyit bukhattál, ha csak most vetted meg az új lakásod

Elkészült a legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riport, amelyből többek között az is kiderül, hogy miként változott …