2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Átalakul az egész ingatlanpiac, de nem úgy, ahogy eddig gondoltuk

Hirdetés

Átalakul az egész ingatlanpiac, de nem úgy, ahogy eddig gondoltuk

Javában zajlik a Property Forum szervezésében megrendezett Property Technology Forum 2018 konferencia Varsóban, ahol a proptech képviselői beszélnek a legújabb lehetőségekről és megoldásokról. Az alábbiakban a legfontosabb gondolatokat foglaltuk össze, amiket a következő napokban további cikkekben mutatunk be.


Bár a co-working egy meglehetősen új dolognak tűnik, már a 18. századi londoni kávéházakban is összegyűltek az emberek, hogy a tudományról a politikáról alkotott nézeteiket megosszák egymással. A millenniumi generáció úgy tűnik, ismét felfedezte ezt a lehetőséget, azzal a különbséggel, hogy őket már a különféle technológiai eszközök is segítik ebben – mondta el Tina Paillet FRICS, Head of Projects and Technology, Generali Real Estate, Chair, RICS Board in Europe. A szakértő szerint bárhogy is változnak a jövőben a munkahelyek, az biztos, hogy az ezt kiszolgáló épületeket teljes egészében újra kell gondolni. Hogy csak egy példát említsünk, vajon milyen lenne egy iroda, amelyben a munkaasztalunkig tart a bicikliút?

A proptech kapcsán a legfontosabb kulcsszavak az alábbiak:

Hirdetés

  • app-driven property management
  • open data
  • AI lawyer
  • blockchain

Mennyi proptech cég van ma a világon?

A konferencia hallgatósága közül mindössze 3-an vannak, akik több mint 5 éve hallottak a proptechről, a többség 1-3 éve hallotta először a kifejezést, noha a proptech már több mint 10 éve létező fogalom. Világszerte több mint 6 ezer proptech-hez szorosan kapcsolódó cég működik, mintegy 100 országban.

A proptech egyik lényege, hogy globális megoldásokat kínál helyi problémákra, a proptech maga azonban nem a megoldás, hanem csak egy kis része az ingatlanpiac szélesebb digitális átalakulásának. Ezt az átalakulást azonban nem villámcsapásként kell elképzelnünk, hanem egy olyan folyamatként, ami fokozatosan szivárog be és alakítja át az egész iparágat – hívta fel a figyelmet James Dearsley, Co-Founder, Unissu.

A ma létező proptech cégek több mint fele az épületüzemeltetésben érdekelt, míg az értékesítés, a költözés, a vásárlás, a bérlés és az építés irányába haladva egyre csökken a számuk. Az ingatlanpiac ágazatai közül pedig a kereskedelmi ingatlanokhoz köthető a legtöbb cég, a lakóingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatásokban vagy az építőiparban jelentősen kevesebb a számuk – tette hozzá a szakértő.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/atalakul-az-egesz-ingatlanpiac-de-nem-ugy-ahogy-eddig-gondoltuk.303418.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Augusztustól betiltják az éjszakai repülést Budapesten

Augusztustól betiltják az éjszakai repülést Budapesten

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a …