2020. január 22., szerdaMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
2020.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / A lakosság nem akarja, a város viszont ismét megpróbálja megépíteni a kikötőt Balatonföldváron

Hirdetés

A lakosság nem akarja, a város viszont ismét megpróbálja megépíteni a kikötőt Balatonföldváron

Az önkormányzati választáson Balatonföldváron polgármesteri címet szerző fideszes Holovits Huba szorgalmazta a település kikötőjének fejlesztéséről szóló tervet, írja az Index. A program célja, hogy „elektromos vízi járművek töltésére alkalmas töltőrendszert” alakítsanak ki a Balatonon, ami az elektromos hajókat és a vitorlásokat egyaránt ki tudja szolgálni, és így elektromos hajókkal is be lehessen járni a tavat. A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy-programban minimum százmillió, maximum egymilliárd forint támogatásra lehet pályázni, a kikötőknek pedig 2023. november 30-ig kell elkészülniük. A program keretösszege összesen 4 milliárd forint.

A lakók attól félnek, hogy a tervezett vitorláskikötő és a hozzá kapcsolódó épület után a partról kiszorulnának a kevésbé tehetősek, és a partot csak a jómódú vitorlástulajdonosok használhatnák, és azt sem akarják, hogy a parton parkolót építsenek a fás, füves terület helyén.

Az Index úgy tudja, hogy a képviselő-testületi ülésen Andorka Miklós független képviselő ezek miatt a kikötőfejlesztésről szóló pályázatról szóló javaslat elnapolását kérte, de erre a fideszes többség nem volt hajlandó, ezért a független képviselők lakossági fórumot szerveztek a fejlesztésről.

Az önkormányzat viszont az Index kérdésére megerősítette azt, hogy csak akkor indítanak lakossági tájékoztatást, ha az önkormányzat támogatást nyer a Kisfaludy-program pályázatán. A nyertes pályázat után a konkrét terveket „természetesen a legszélesebb nyilvánosság bevonásával fogjuk megvitatni”.

Hirdetés

Az Index megkérdezte Holovitsot, hogy elmegy-e a hétvégén a független önkormányzati képviselők által szervezett lakossági fórumra, a kérdésre azonban nemmel felelt, ugyanis nem hívták meg.

A lakók egyébként már 2012-ben aláírást gyűjtöttek a fejlesztés ellen, akkor az önkormányzat visszavonulót fújt.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20191111_A_lakossag_nem_akarja_a_varos_viszont_ismet_megprobalja_megepiteni_a_kikotot_Balatonfoldvaron#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Még pörög az építőipar, de már látszik az aranykor vége

Még pörög az építőipar, de már látszik az aranykor vége

2019 októberében az építőipari termelés 20,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése …