2020. augusztus 12., szerdaMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / A lakosság nem akarja, a város viszont ismét megpróbálja megépíteni a kikötőt Balatonföldváron

A lakosság nem akarja, a város viszont ismét megpróbálja megépíteni a kikötőt Balatonföldváron

Az önkormányzati választáson Balatonföldváron polgármesteri címet szerző fideszes Holovits Huba szorgalmazta a település kikötőjének fejlesztéséről szóló tervet, írja az Index. A program célja, hogy „elektromos vízi járművek töltésére alkalmas töltőrendszert” alakítsanak ki a Balatonon, ami az elektromos hajókat és a vitorlásokat egyaránt ki tudja szolgálni, és így elektromos hajókkal is be lehessen járni a tavat. A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy-programban minimum százmillió, maximum egymilliárd forint támogatásra lehet pályázni, a kikötőknek pedig 2023. november 30-ig kell elkészülniük. A program keretösszege összesen 4 milliárd forint.

A lakók attól félnek, hogy a tervezett vitorláskikötő és a hozzá kapcsolódó épület után a partról kiszorulnának a kevésbé tehetősek, és a partot csak a jómódú vitorlástulajdonosok használhatnák, és azt sem akarják, hogy a parton parkolót építsenek a fás, füves terület helyén.

Az Index úgy tudja, hogy a képviselő-testületi ülésen Andorka Miklós független képviselő ezek miatt a kikötőfejlesztésről szóló pályázatról szóló javaslat elnapolását kérte, de erre a fideszes többség nem volt hajlandó, ezért a független képviselők lakossági fórumot szerveztek a fejlesztésről.

Az önkormányzat viszont az Index kérdésére megerősítette azt, hogy csak akkor indítanak lakossági tájékoztatást, ha az önkormányzat támogatást nyer a Kisfaludy-program pályázatán. A nyertes pályázat után a konkrét terveket „természetesen a legszélesebb nyilvánosság bevonásával fogjuk megvitatni”.

Az Index megkérdezte Holovitsot, hogy elmegy-e a hétvégén a független önkormányzati képviselők által szervezett lakossági fórumra, a kérdésre azonban nemmel felelt, ugyanis nem hívták meg.

A lakók egyébként már 2012-ben aláírást gyűjtöttek a fejlesztés ellen, akkor az önkormányzat visszavonulót fújt.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20191111_A_lakossag_nem_akarja_a_varos_viszont_ismet_megprobalja_megepiteni_a_kikotot_Balatonfoldvaron#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Korlátozhatják, hány napra lehet kiadni egy airbnb-s lakást

Korlátozhatják, hány napra lehet kiadni egy airbnb-s lakást

A Magyar Turisztikai Ügynökségre (MTÜ) bízta a kormány az Airbnb-szolgáltatás feltételeinek kidolgozását. A kezdeményezést a főváros is támogatja, …