2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?

Hirdetés

A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?

A hét elején megint kimagaslóan jó számokat közöltek az építőipar februári teljesítményről. Az ágazat jócskán felülmúlta a tavalyi második hónapét. Ennek sokan örülhetnek, de egyre többen vannak olyanok a szakértők között, akik szerint készülni kell a növekedési tempó erős csökkenésére.


Állami segítség nélkül aligha dönthetne csúcsokat a hazai építőipar. De meddig tart ez a jó világ? Lesznek-e további kedvezmények a kivitelezést érintő szabályozásban? Lesz-e célzott támogatás valamelyik vevői rétegnek?
És mi lesz az adózással, tényleg fenntartható hosszú távon a 27 százalékos áfa az új lakásokra? Mindez hogyan érinti az építőanyagokat gyártó és azokat felhasználó cégeket, az ingatlanfejlesztők projektjeinek költségvetését és a sor végén a vásárlókat?

A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?


Egyelőre nem tudjuk, de már nem kell sokat várni, mert az Építőipar 2019 című konferenciánkon (május 8. Marriott Hotel) jelen lévő állami és vállalati vezetők igyekeznek teljes képet adni az ágazatról, annak összes gondjáról-bajáról. Dr. György László gazdaságáért és szabályozásért felelős államtitkártól (Innovációs és Technológiai Minisztérium) első kézből tudhatjuk meg, hogy mire készül a kormányzat a nemzetgazdaság számára kulcsfontosságú építőipar lendületének fenntartása érdekében.

Hirdetés

A vállalati oldalt a nagyágyúk közül többen is képviselik majd egy vélhetően informatív szakmai beszélgetésen, amit nem szabad elszalasztani. Egyebek között ott lesz ezen Scheer Sándor, az egyik legnagyobb építőipari csoport, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója, valamint a több lakóparki projektet is megvalósító Biggeorge Property Zrt. első embere, Nagygyörgy Tibor tulajdonos-vezérigazgató is.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/a-het-kerdese-kaphat-e-ujabb-allami-tamogatast-az-epitoipar.321011.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elindultak az első önvezető minibuszok a szomszédban

Elindultak az első önvezető minibuszok a szomszédban

Elindultak az első önvezető minibuszok Bécsben, Seestadt új városnegyedében. A buszok 20 km/h sebességgel közlekednek …