2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / A falvak és városok közvilágítása is megújulhat

Hirdetés

A falvak és városok közvilágítása is megújulhat

A magyar Tungsrammal együttműködésben kínál az E.ON korszerű és fenntartható, okos technológián alapuló közvilágítási megoldásokat. A két cég három évre szóló megállapodása szerint a párezres falvaktól a nagyvárosokig bármely település önkormányzata élvezheti a jövőben a közösen megvalósított, modern közvilágítás előnyeit – szerepel a cég közleményében.


A Tungsram és az E.ON Hungária közösen megvalósított projektjeinek célja, hogy Magyarországon – a települések lakosságszámától függetlenül – olyan közvilágítás-technológiai megoldásokat alkalmazzanak, amelyek nem csupán energiatakarékosak, költséghatékonyak, hanem a településen lakók és az önkormányzatok igényeinek is megfeleljenek. Lényege, hogy az E.ON okosváros koncepciójának mentén az adott településhez igazítják a világítástechnikát. Ehhez előbb méréseket végez az energiacég, majd a település igényeihez alkalmazkodva az együttműködő két vállalat tervezi meg a mérhető, szabványoknak megfelelő fényszolgáltatást.

A két cég együttműködése nem csak a közvilágításra, hanem az ipari és beltéri világítás korszerűsítésekre és ezekben alkalmazható okos világítástechnikai megoldásokra is érvényes. Az elképzelések szerint a jövőben közösen dolgoznak az energia-ellátás, az energia-hatékonyság, az akkumulátorok felhasználása, a megújuló energiaforrások és az okoshálózatok, illetve ipari internethálózatok területén is. A két vállalat további tervei között szerepel, hogy a közösen megvalósított világítási megoldásokat népszerűsítsék a környező országokban is.

A világítás mellett, a fűtési, hűtési rendszerek korszerűsítésére is vannak új kezdeményezések. Korábban már írtunk az E.ON és a Microsoft közös együttműködéséről, ahol új szabványokat teremtő szoftveres megoldást fejlesztettek ki az okosotthonok számára, a termék jövő év elejétől kerül a piacra és alkalmas lesz többek között arra, hogy áramköltséget takarítson meg és egységesítse a fűtési és hűtési rendszerek vezérlését.
2018.09.26 16:20 Jövőre indul az E.ON és a Microsoft legújabb együttműködése
További kapcsolódó cikkek:
2018.04.10 08:00 Okosváros jelentheti a megoldást ezekre az égető problémákra
2018.05.23 14:00 Elképesztő ötletekkel indultak el az éles kísérletek – Vidéken épül a jövő

Hirdetés

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/a-falvak-es-varosok-kozvilagitasa-is-megujulhat.301814.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hihetetlen, de fotelben ülve is lehet lakást építeni

Hihetetlen, de fotelben ülve is lehet lakást építeni

Már-már nehéz követni, hogy milyen új technológiák jelennek meg az építőiparban. Az biztos, hogy gyorsabb …