2018. december 18., keddMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.18. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Zsiday Viktor: a valóságidegen gazdaságpolitika idővel bajt hoz az országra

Hirdetés

Zsiday Viktor: a valóságidegen gazdaságpolitika idővel bajt hoz az országra

A török líra mélyzuhanásban van, ami könnyen bedöntheti a török gazdaságot is – erre reflektált Zsiday Viktor befektetési szakember honlapján, Magyarország számára is tanácsokat adva.

Egyebek mellett azt írja, a török példa jól mutatja, hogy a valóságtól elrugaszkodó, mindenkiben ellenséget kereső gazdaságpolitika idővel nagyon komoly problémákat tud okozni.

Már évekkel ezelőtt le kellett volna állítani a dollárban történő eladósodást Törökországban, és egy sor megszorító intézkedést kellett volna hozni, hiszen várható volt, hogy egyszer a fenntarthatatlan gazdaságpolitika megbosszulja magát. Csakhogy a nadrágszíj meghúzása Erdogan népszerűségének csökkenéséhez vezetett volna.

És a relatív gazdasági prosperitás fenntartása mellett külső ellenségképeket kerestek, ezzel fenntartva a népszerűséget, és az erő látszatát.

Hirdetés

A befektetési szakember a török esettel párhuzamot vonva azt írja, Magyarországon is meg kellene fontolni a szuperalacsony kamatok erőltetését és a túlhevült gazdaság visszafogását. Mert mi is hasonló helyzetbe kerülhetünk.

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180810_Zsiday_Viktor_a_valosagidegen_gazdasagpolitika_idovel_bajt_hoz_az_orszagra#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mindenkit figyelmeztet az adóhatóság

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevével, hamis elektronikus levélben – …