2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Vizsgálja a GVH a Hermina Bau ügyeit

Hirdetés

Vizsgálja a GVH a Hermina Bau ügyeit

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – derül ki a GVH közleményéből.

A GVH október 19-én indított eljárást a Hermina Centerrel szemben, miután sok panasz érkezett a vállalkozás facebookos kommunikációjára, konkrétan arra, hogy

  • a posztjaik alól gyakran törölték a rájuk nézve negatív véleményeket megfogalmazó kommenteket.
  • a vállalkozás 2016 májusa óta azt a benyomást kelti mind a közösségi oldalán, mind a honlapján megjelenő szöveges és vizuális elemek által, hogy azok az általa forgalmazott ingatlanokat, és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat, építési-berendezési lehetőségeket mutatják be, miközben a GVH rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a cég nem az általa forgalmazott ingatlanokról, hanem más épületekről készült fotókat, ábrákat, alaprajzokat használt fel.
  • Illetve, hogy a cég az általa forgalmazott ingatlanokat passzívházként népszerűsíti, miközben valószínűsíthető, hogy az ingatlanok nem felelnek meg a passzívházzal szemben meghatározott követelményeknek.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette, csak annyit jelent, hogy a GVH vizsgálja a felmerült ügyeket. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Hirdetés

A Hermina Bau ellen az egyik alvállalkozó után egy vevő is feljelentést tett a lassan egy éve csúszó zuglói Happy Land épülő szakasza ügyében. Újabb vevők is erre készülnek, miután a Hermina Center Kft. szerintük jogtalanul akar ellehetetlenülésre hivatkozva szerződéseket felbontani, olyanokkal is, akik hitelt vettek fel a passzív technológiát ígérő lakásra.

Ezekről az ügyekről ebben és ebben a cikkben írtunk részletesebben. A GVH közleményében van arról szó, hogy a versenyhivatalhoz  olyan panaszok is eljutottak, amik “a GVH hatáskörébe nem tartozó, polgári jogvitát megalapozó magatartásokra utaltak”, de az nem derül ki, hogy ezekről van-e szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/09/vizsgalja_a_gvh_a_hermina_bau_ugyeit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Használt lakásokra vették fel a legtöbb hitelt tavaly

Tavaly tizedével nőtt a lakáshitel-állomány, a felvett lakáshitelek összege pedig harmadával, a legtöbb hitelt használt …