2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Viszgálja a GVH az Emag a Black Friday akcióját

Hirdetés

Viszgálja a GVH az Emag a Black Friday akcióját

Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított az Emag webáruház legutóbbi Black Friday akciója miatt, amely feltételezhetően a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat  tilalmába ütközött – írja csütörtöki közleményében a GVH.

A GVH valószínűsíti, hogy a webáruházat üzemeltető S.C. Dante International S.A. nem megfelelően alakította ki és ellenőrizte 2018. novemberi Black Friday akciója feltételeit, árazását, illetve kedvezményrendszerét. A hatóság feltételezi azt is, hogy a cég tévesen mérte fel a szükséges készletmennyiséget – a várható érdeklődés nagyságához képest. “A vállalkozás az akció idején tanúsított magatartásával megsérthette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát, hiszen nem tartotta szem előtt a szakmai gondosság követelményét” – olvasható a közleményben.

Untitled-1

Fotó: emag.hu

Az áruház saját becslése szerint az Emag weboldala a Black Friday napján 2,7 millió egyedi látogatóval rendelkezett, a rendelések összértéke pedig 6,8 milliárd forintot tett ki. A fogyasztói döntéshozatal feltételezett torzítása így olyan széles körben valósulhatott meg  GVH szerint, amely hatással lehetett a versenyfolyamatokra is. 

Hirdetés

Arról, hogy az Emagon és hasonló webáruházakon milyen anomáliákat és gyanús leárazásokat lehetett találni a november 23-i nagy Black Friday alkalmából, arról mi is írtunk korábban . A GVH korábban már az Alza.hu webáruház leárazásait is vizsgálni kezdte

A GVH azonban hangsúlyozza, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a hatóság szerint a vállalkozás jogsértést követett el. “Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható” – írja a versenyhivatal. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/01/10/gvh_emag_black_friday/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Álhírt írt Schmidt Mária intézetéről a Magyar Nemzet

Itt tartunk, már a Magyar Nemzetben sem lehet bízni, ha a kormányhoz közelálló szereplőkről és …