2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Üzletszerű csalás Szeghalmon

Hirdetés

Üzletszerű csalás Szeghalmon

Egy kilenctagú bűnbanda másfél év alatt 105 millió forintot csalt ki vállalkozóktól, gazdasági társaságoktól Szeghalmon. A Szeghalmi Járási Ügyészség vádat emelt az ügyben.

A vád szerint 2016 februárja és 2017 júniusa között az elsőrendű vádlottak jogtalan haszonszerzés céljából vették fel a kapcsolatot különböző, gazdasági tevékenységet folytató cégekkel és vállalkozókkal, és egy ismert, az adott cég profiljához kapcsolódó gazdasági társaság nevében nagy mennyiségben kedvezményes áron kínáltak termékeket eladásra, például acéllemezeket, műtrágyát és műanyag húsos ládákat. A vételár előre utalását követően azonban az elkövetők nem küldték el a megrendelt termékeket a megrendelőknek, mivel azokkal a valóságban nem is rendelkeztek.

A másik elkövetési módszer az volt, hogy az elkövetők hamis e-mail üzenetet küldtek a vállalkozások részére valós üzleti partnerük nevében, miszerint a cég bankszámlaszáma megváltozott, és a gazdasági kapcsolatból eredő pénzfizetést erre az új, hamis számlára kérték átutalni.

Hirdetés

A megrendelések vételára, illetőleg a hamis e-mail üzenetekkel kicsalt összegek a vádlottak által beszervezett és irányításuk alatt álló személyek számlájára került. Őket számlanyitásra vettek rá, majd anyagi részesedés fejében a folyószámlához tartozó netbankos elérhetőség ismeretében a pénzfelvételeknél irányították őket, s így a bűncselekményekből származó összegek náluk landoltak.

A vádlottak a sértetteknek egyenként is több millió forintos kárt okoztak, de az általuk kicsalt pénz mindösszesen közel 105 M Ft volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/12/07/uzletszeru_csalas_szeghalmon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János: Nyugat-Európa élelmiszeripari szemetét ráöntik az országra

Az nem fog menni, hogy ezek a multinacionális cégek Nyugat-Európa élelmiszeripari szemetét ráöntik az országra, …