2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / USA vs. Kína: most már vérre megy

Hirdetés

USA vs. Kína: most már vérre megy

A felületes szemlélő számára úgy tűnik, a két nagyhatalom közötti kereskedelmi háború vámokról és piaci hozzáférésről szól, a kínai külkereskedelmi többlet jelentős csökkenésével pedig a probléma tulajdonképpen meg is oldódna. Több amerikai export mellé kevesebb import Kínából – mintha mindössze ebből állna a sikerhez vezető út az amerikai adminisztráció számára.

A vezető kínai technológiai óriás, a Huawei elleni amerikai szankciók, a bevezetett exporttilalom híre azonban brutálisan kijózaníthatja a kereskedelmi háborúval kapcsolatos optimista hangokat. A cég Kína talán legfontosabb üzleti vállalkozása, mindent megtestesít, ami a jövő: mesterséges intelligencia, mobilkommunikáció, Internet of Things, azaz hálózatba kötött otthoni és vállalati eszközök tömkelege, 5G, informatikai alapon kontrollált társadalom, globális technológiai vezető szerep.

105 MILLIÁRD DOLLÁROS ÁRBEVÉTELÉVEL PEDIG A HUAWEI MÁR MÁR MA IS KIEMELKEDŐEN NAGY SZEREPLŐ, NAGYJÁBÓL A MICROSOFTTAL EGY SZINTEN HELYEZKEDIK EL. A HUAWEI MA “A” KÍNAI VÁLLALAT.

Hirdetés

Ijesztő sikerek

Ezek a célok, a kínai óriás mérete és az említett területeken való meghatározó szerepe a nyugati politikusokban sokszor inkább félelmet keltenek, miután attól tartanak, hogy az 5G technológiával az internetre kötött végtelen számú eszköz komoly nemzetbiztonsági kockázatot is jelent. Aki hozzáfér a kommunikációs hálózathoz, az minden lakos, ezen belül minden politikus minden lépését ismerheti, vagy akár blokkolhat tetszőleges mennyiségű és minőségű eszközt, akár egy gazdaságot és egy infrastruktúrát teljesen lebénítva.

Az 5G HATALMAS LEHETŐSÉG, DE HATALMAS KOCKÁZAT IS EGYBEN.

Iparági vélemények szerint a Huawei jelenleg költség és technológiai oldalon is vezet e területen, európai és dél-koreai versenytársai jelentősen le vannak maradva. Nem véletlen, hogy sok telekommunikációs szolgáltató a kínai cég technológiáját választja vagy választaná.

Itt jön a képbe Kína politikai és gazdasági terjeszkedése, amely elsősorban Ázsiára, de kisebb mértékben a világ többi részére is vonatkozik. Globális befolyást nem lehet hírszerzés nélkül építeni, számos újságcikk szólt az elmúlt években a kínai kémtevékenység jelentős bővüléséről is a fejlett országokban, beleértve az ipari kémkedést is.

ELMÉLETILEG PEDIG AZ IS LEHETSÉGES, HOGY A KÍNAI GYÁRTÓTÓL SZÁRMAZÓ 5G INFRASTRUKTÚRÁT PEKING UTASÍTÁSÁRA ELLENSÉGES CÉLOKRA LEHESSEN FELHASZNÁLNI.

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2019/05/20/usa_vs._kina_most_mar_verre_megy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elképesztő fordulat a bérlakások piacán: megállt a díjak emelkedése?

Úgy tűnik, hogy a legélénkebb bérlakáspiaccal rendelkező nagyvárosokban tetőztek a bérleti díjak. Legalábbis erre utal, …