2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újabb emeletes vonatok érkezhetnek

Hirdetés

Újabb emeletes vonatok érkezhetnek

A következő évek kihívásairól, és a MÁV stratégiájáról tartott tájékoztatót Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.

Mint a sajtótájékoztatón kiderült, a kihívásból sok van, pénzből viszont jóval kevesebb. Modern (ETCS2 biztosítóberendezéssel is felszerelt) vasútvonal, amin 160 km/órával mehetnének a vonatok, jelenleg mindössze 82 kilométer van Magyarországon, mondta Homolya. A MÁV elképzelése szerint ez 400-500 kilométerre nő 2022-re. 

Az utasok felét most a Budapest elővárosi forgalom hozza, erre a területre fókuszálna a MÁV a következő években is. Itt is van gond: Budapesten belül nagyon lelassulnak a vonatok, annyira, hogy van olyan vonal, aminek a sokkal hosszabb fővároson kívüli részét gyorsabban teszi meg a vonat, mint a rövidebb budapesti szakaszt. Ezen is javítanának.

Az uniós szabályoknak megfelelően hamarosan meg kell nyitni a magyar vonalakat a magán-vasúttársaságok előtt. Elhangzott, hogy a MÁV hátrányban lesz a versenytársak között, mert vasúti flottájának modern járműveit uniós pénzből vették, ezért azok nem a MÁV, hanem az állam tulajdonának számítanak. Így a MÁV a tenderen csak az elavult, régi járművekkel indulhat, azzal pedig nehéz lesz nyerni.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/06/19/ujabb_emeletes_vonatok_erkezhetnek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rábólintott a GVH az Emag és az Extreme Digital egyesülésére

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az emag.hu online áruházat működtető Dante International Kft. és az …