2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Új légitársaság érkezett Budapestre

Hirdetés

Új légitársaság érkezett Budapestre

Az október 28-i csendes start után november 8-án hivatalosan is elindult az Air France újgenerációs légitársasága, a Joon első járata a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Budapestre – derült ki a légitársaság közleményéből.

A téli menetrend kezdetétől a korábbi Air France által üzemeltetett járatokat mostantól a 2017-ben alapított Joon indítja majd Budapest és Párizs között, naponta háromszor, a 2019-es nyári menetrendtől kezdődően pedig már napi négyszer. A járatok továbbra is a már megszokott átszállási lehetőségeket biztosítják az Air France és KLM útvonalhálózatára.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatójának elmondása szerint a légitársaság megjelenésével 16 százlékkal nőtt az utasok rendelkezésére álló férőhelyek száma a Budapest-Párizs vonalon. Erre a bővítésre szerinte biztosan lesz is kereslet, hiszen a két főváros között évente mintegy hatszázezren utaznak, és ez az utasszám folyamatos növekedést mutat: az idei év végére elérheti a hétszázezer főt is.

Hirdetés

A Budapest-Párizs járat egy intenzív terjeszkedés része: a magyar fővárossal egyidejűleg a norvég Bergen felé is nyit a Joon. Az újabb járatnyitási hullám a nyári bővítést követi: több hosszú távú járat indult Párizsból Kairóba, Fokvárosba, Fortalezába, Mahéba és Mumbaiba az elmúlt szezonban, de Berlin, Barcelona, Porto és Lisszabon mellett immár Rómába, Nápolyba és Isztambulba is repülhetünk a Joon járatain. 2019 nyarától Ecuador fővárosába, Quitóba és a karib-tengeri Saint-Martin szigetére is utazhatunk Párizsból, az európai úticélok sorához pedig Madrid, Stockholm, Prága és Manchester csatlakozik 2019 nyarától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/09/uj_legitarsasag_erkezett_budapestre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

80 ezer forint egy átlagos havi lakbér

Tavaly októberben egy magánszemélytől bérelt lakás átlagosan havi 80 ezer forintba került, a budapesti bérleti …