2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Trump perre megy, nehogy kiderüljön, hogy hazudott-e a vagyonáról

Hirdetés

Trump perre megy, nehogy kiderüljön, hogy hazudott-e a vagyonáról

Donald Trump elnök és fiai új taktikát választottak, hogy megállítsák az amerikai elnök zsebében turkáló demokrata párti képviselőket: beperelték a kongresszust. A CNN beszámolója szerint a Washington DC egyik bíróságán beadott keresettel az elnök azt szeretné meggátolni, hogy egy könyvvizsgáló  cég kiadja Trumpék családi cégének pénzügyi adatait. 

A per előzménye, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje, bizalmasa és kínos dolgainak (például pornószínásznők lefizetésének) intézője még februárban, a Kongresszus vizsgálóbizottsága előtt tett vallomásában azt mondta, hogy évekkel ezelőtt Trump azt állította, hogy a cégének – és így a családnak – sokkal nagyobb vagyona van, mint valójában volt. Mindezt a hatóság félrevezetése miatt elítélt Cohen szerint azért tette Trump, mert meg akarta vásárolni a Buffalo Bills focicsapatot. Ez viszont illegális. 

A Cohent meghallgató bizottság vezetője, a marylandi demokrata képviselő Elijah Cummings megpróbált utána járni a dolognak és elkérte egy könyvelő cégtől Trump pénzügyi adatait 10 évre visszamenőleg, a cég viszont azt mondta, hogy csak akkor adják ki a kért adatokat, ha a képviselő hivatalos idézést küld. Ezt meg is tette, viszont mielőtt megkaphatta volna a kért dokumentumokat, Trump és fiai perre mentek. 

Hirdetés

Donald Trump

Donald Trump

Fotó: Mark Wilson / Getty Images Hungary

Trump […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/04/22/trump_penzugyi_adatok_per_kongresszus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csúcson jár a csok az országban

Csúcson jár a csok az országban

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! 2020 …