2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Tényleg kedden lehet utoljára ltp-t kötni az OTP-nél

Hirdetés

Tényleg kedden lehet utoljára ltp-t kötni az OTP-nél

Az OTP Bank kedden közölte hivatalos ltp-s menetrendjét, amiből kiderül:

kedden zárásig van már csak lehetőségük lakástakarékot nyitni azoknak, akik eddig nem tették meg. 

Hirdetés

A pénzintézet tájékoztatása szerint a partneri szerződéskötés esetén a szerződés leadási határideje a szerződéskötést követő 2. munkanap. Korábban tévesen az a hír terjedt el, hogy a most szerződő ügyfeleknek október utolsó napjáig el kell utalniuk az első részletet is, az OTP kommunikációs osztálya azonban kérdésünkre ezt cáfolta. A külső partnereknek küldött tájékoztató lehetett félreérthetően megfogalmazva, ennek alapján jött le a sajtóban több helyen az október 31-e. 

A valóság az, hogy október 31-e csak a számlanyitási díj befizetésének határideje, az első részletnek nem kell ebben a hónapban elmennie ahhoz, hogy érvényes legyen a szerződésünk. Bár az napokban szerződők megkezdhetik már októberrel a gyűjtést, ez nem kötelező.

Az ltp összegét minden hónap 12-én vonja le a rendszer, aki ma vagy tegnap szerződött, annak értelemszerűen emiatt már nem vonták le, tehát ha valaki ragaszkodik az októberi utaláshoz, annak ezt külön meg kell tennie a netbankján keresztül vagy egy fiókban az ügyintéző segítségével.

Ha nem tesz semmit, akkor november 12-én kezdődik a gyűjtés, ez azonban egyáltalán nem érinti a szerződésének érvényességét. 

 Az Erste Bank is küldött hasonló menetrendet, ők azt írták, a már aláírt, keddi (október 16.) dátummal ellátott ajánlatokat legkésőbb péntekig (október 19.) kell eljuttatni a pénztárhoz.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/10/16/tenyleg_ma_van_az_utolso_alkalom_ltp-t_kotni/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A DK feljelenti Orbán Viktort az egyéni nyugdíjszámlák miatt

A Demokratikus Koalíció csalás miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt …