2019. január 20., vasárnapMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Tényleg kedden lehet utoljára ltp-t kötni az OTP-nél

Hirdetés

Tényleg kedden lehet utoljára ltp-t kötni az OTP-nél

Az OTP Bank kedden közölte hivatalos ltp-s menetrendjét, amiből kiderül:

kedden zárásig van már csak lehetőségük lakástakarékot nyitni azoknak, akik eddig nem tették meg. 

Hirdetés

A pénzintézet tájékoztatása szerint a partneri szerződéskötés esetén a szerződés leadási határideje a szerződéskötést követő 2. munkanap. Korábban tévesen az a hír terjedt el, hogy a most szerződő ügyfeleknek október utolsó napjáig el kell utalniuk az első részletet is, az OTP kommunikációs osztálya azonban kérdésünkre ezt cáfolta. A külső partnereknek küldött tájékoztató lehetett félreérthetően megfogalmazva, ennek alapján jött le a sajtóban több helyen az október 31-e. 

A valóság az, hogy október 31-e csak a számlanyitási díj befizetésének határideje, az első részletnek nem kell ebben a hónapban elmennie ahhoz, hogy érvényes legyen a szerződésünk. Bár az napokban szerződők megkezdhetik már októberrel a gyűjtést, ez nem kötelező.

Az ltp összegét minden hónap 12-én vonja le a rendszer, aki ma vagy tegnap szerződött, annak értelemszerűen emiatt már nem vonták le, tehát ha valaki ragaszkodik az októberi utaláshoz, annak ezt külön meg kell tennie a netbankján keresztül vagy egy fiókban az ügyintéző segítségével.

Ha nem tesz semmit, akkor november 12-én kezdődik a gyűjtés, ez azonban egyáltalán nem érinti a szerződésének érvényességét. 

 Az Erste Bank is küldött hasonló menetrendet, ők azt írták, a már aláírt, keddi (október 16.) dátummal ellátott ajánlatokat legkésőbb péntekig (október 19.) kell eljuttatni a pénztárhoz.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/10/16/tenyleg_ma_van_az_utolso_alkalom_ltp-t_kotni/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami óriásvállalat sem akarja kihasználni az új túlóratörvényt

Állami óriásvállalat sem akarja kihasználni az új túlóratörvényt

Bangóné Borbély Ildikó megkeresésére beérkezett az első rabszolgatörvényt elutasító nyilatkozat az egyik legnagyobb állami vállalattól, …