2020. július 12., vasárnapMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó benyújtotta az EU-Kanada egyezményt, ami új jogokat ad a nagyvállalatoknak

Hirdetés

Szijjártó benyújtotta az EU-Kanada egyezményt, ami új jogokat ad a nagyvállalatoknak

Szijjártó Péter külügyminiszter kedden terjesztette az Országgyűlés elé a Kanada és az EU között kötendő szabadkereskedelmi egyezmény, az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (CETA) magyarországi kihirdetéséről szóló javaslatot.

Hirdetés

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter

Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev / MTI

A CETA-t már 2016. október 30-án aláírta Kanada és az Európai Bizottság, azonban az egyezmény teljes körűen azóta sem lépett hatályba, ahhoz ugyanis szükség van arra, hogy a tagállamok ratifikálják az egyezményt, és ennek megfelelően hozzáigazítsák a saját jogrendszerüket.

A szabadkereskedelmi megállapodás támogatói szerint a piacok megnyitása és integrációja egyfelől nagyobb versenyt szül a cégek között, másfelől a nagyobb piacméret miatt hatékonyabb termelést tesz majd lehetővé, ami végül alacsonyabb árakat jelent a fogyasztóknak.

Mégis, a CETA óriási vitákat okozott Európában. A Mérce a hír kapcsán felidézi, hogy a holland szenátus egy hónappal ezelőtt szavazta le az egyezmény ratifikálását, és amennyiben december 2-án a holland parlament is leszavazza, az tagállami vétóval járna, és a megállapodás így nem léphet életbe.

Mi a baj vele?

A szabadkereskedelmi megállapodások általában a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/11/13/szijjarto_eu_kanada_ceta_szabadkereskedelmi_megallapodas_birosag_nagyvallalatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mérföldkőhöz érkezett a Tesla

A Wall Street egyik legvitatottabb részvénye hamarosan hatalmasat léphet előre, és bekerülhet a legfontosabb amerikai …