2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rogán kegyvesztett vállalkozója és Berki Krisztián is elismerte bűnösségét egy áfacsalási perben

Hirdetés

Rogán kegyvesztett vállalkozója és Berki Krisztián is elismerte bűnösségét egy áfacsalási perben

Elismerte bűnösségét a kormánytól egykor milliárdos üzleteket leakasztó, de mára kegyvesztetté váló PR-vállalkozó Kuna Tibor a Fővárosi Törvényszéken tartott keddi előkészítő tárgyalásán.

tudósított a 444.hu.

Hirdetés

Kunát azzal vádolja az ügyészség, hogy cégeivel 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek. Kunára 2 év 5 évre felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség. Az ügyészek bíróságon tett nyilatkozata szerint a vállalkozó az eljárás kezdete óta kifizette az általa a költségvetésnek okozott kárt. Kuna büntetéséről még nem született döntés.

Az óriás áfacsalási ügy előkészítő tárgyalása a héten kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. Összesen 60-nál is több vádlott van, ők a tudósító szavaival szólva

ügyvédeikkel együtt csurig töltötték a bíróság Fő utcai épületének legnagyobb tárgyalóját.

Az ügy főszereplője nem Kuna Tibor, az elsőrendű vádlott egy bizonyos V. Attila, aki az ügyészség szerint a társaival együtt olyan bűnszervezet működtetett, amitől számlákat lehetett vásárolni. A bűnszervezet vezetői közül senki sem ismerte el a bűnösségét az előkészítő tárgyaláson.

Az ügyészség klasszikus számlagyárként írta le a szervezet működését, ahol jutalékért lehetett fiktív számlákat vásárolni. A kiállított számla ÁFA-ját a vevő levonhatta a könyveiben, a számlán szereplő összeget pedig a jutalékkal csökkentve visszakapta a bűnszervezettől. A fiktív számlák után az ÁFÁ-t jellemzően soha nem fizették be a költségvetésbe, azt a bűnszervezetben közreműködő vállalkozások tovább számlázgatták egymás között.

Kuna nem a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/05/21/kuna_tibor_berki_krisztian_beismero_vllomas_afacsalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha megszavazza az Országgyűlés, ráér október végéig bemenni a bankba adatot egyeztetni

Október végéig kitolódhat a banki adategyeztetés határideje, írja az MTI. Bár Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken beterjesztett javaslatában …