2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Robotorangutánnal támad a betiltott reklámot megrendelő boltlánc

Hirdetés

Robotorangutánnal támad a betiltott reklámot megrendelő boltlánc

A betiltott orangutanos reklámszpot megrendelője, az angliai Iceland szupermarketlánc új módon próbálja eljuttatni pálmaolajellenes üzenetét az emberekhez: egy életnagyságú, robotorangutánt terveznek kiengedni az utcákra – írja a Guardian.

Az ügy előzménye, hogy a karácsonyi szezonra szánt reklámot, ami a pálmaolaj-termelés miatti erdőirtásra és az orangutánok pusztulására akarta felhívni a figyelmet )már persze amellett, hogy a bolt saját magát reklámozza), nem vetíthetik a tévében az Egyesült Királyságban. Az ok: a reklámokat engedélyező testület úgy döntött, hogy a reklám túlságosan sok politikai üzenetet tartalmaz, ezért nem kerülhet adásba. A döntés ellen 750 ezer aláírás gyűlt össze egy online petíciós oldalon, a kritikusok szerint viszont az üzletlánc szándékosan készített vitatható reklámot, hogy a valószínűsíthető betiltás által jusson nagyobb figyelemhez. 

Hirdetés

Erre az ügyre reagál most az Iceland a gépi emberszabásúval, amelyet a cikk szerint hollywoodi technológiák segítségével formálnak realisztikusra. A cél továbbra is ugyanaz, ami a reklámmal lett volna, felhívni a figyelmet a fokozottan veszélyeztetett fajok kipusztulása és a pálmaolaj közötti összefüggésekre.  A tervek szerint az Iceland üzletei közelében fog felbukkanni a mechanikus orangután. Emellett a betiltott kisfilm helyett készültek 10 másodperces klipek, amik mehetnek majd a tévében, de ezekben csak a pálmaolajmentes termékeit kínálgatja az Iceland. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/14/orangutan_robot_iceland_anglia_betiltott_reklam_palmaolaj/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A város kedvenc munkahelye volt, csődbe vitte a bugyiipari felfordulás

A város kedvenc munkahelye volt, csődbe vitte a bugyiipari felfordulás

Július 19-én végleg bezárja a kapuit Dombóvár egyik legnagyobb foglalkoztatója, a francia fehérneműkben utazó Pasha …