2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy fejlesztésre készül Mészáros Lőrinc szállodalánca

Hirdetés

Nagy fejlesztésre készül Mészáros Lőrinc szállodalánca

A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetésében működő saját és partner hotelek 17,6 milliárd forint nettó árbevételt értek el  szeptember végéig, az adózás előtti eredmény így 3,6 milliárd forint lett – tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

Ez azt jelenti, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum közvetett tulajdonát képező cég árbevétele szeptember végéig csaknem másfélszer nagyobb volt, mint 2017 első kilenc hónapjában, a vállalat adózás előtti eredménye pedig már szeptember végén kétszerese a tavalyi éves adózás előtti eredménynek. 

A jó eredmények miatt a cég optimista, pénteken jelent meg a Magyar Időkben egy Hülvely Istvánnal, a szállodalánc vezérigazgatójával készült interjú, amiben arról beszélt, hogy következő 3-5 évben több tízmilliárdos fejlesztések kezdődhetnek a szállodaláncnál,

a céljuk, hogy alapvetően négycsillagos kategóriájú szállodalánccá váljanak.

Hirdetés

Hülvely István az interjúban részletesebben is beszél a terveikről. Az interjúból kiderül, hogy

  • a hotellánc belföldi egységeinek felújítására nagyjából 45 milliárd forintot terveznek elkölteni.
  • a Hunguest-csoport 2019 végéig harmincmilliárd forint fölé is növelheti, azaz 2017-hez képest megduplázhatja árbevételét, miközben a vállalat eredményessége kellő hátteret biztosít majd a fejlesztési terveikhez.
  • Jót tett a Hunguestnek a belföldi piacon, hogy a Konzum megvette, ennek köszönhetően a Hunguest Hotels Zrt. már 26 szállodát (18 magyarországi és öt külföldi, saját érdekkörben lévő hotelt, emellett partnerszerződések alapján további három szállodát) működtet.
  • Ezekhez csatlakozik a jövő tavasszal nyíló nyíregyházi, sóstói négycsillagos gyógy- és wellness-szálló, amely a lánc 27. tagjaként a várakozások szerint ötvenezer vendégéjszakával növeli majd a cégcsoport vendégforgalmát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/09/hunguest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elképesztő fordulat a bérlakások piacán: megállt a díjak emelkedése?

Úgy tűnik, hogy a legélénkebb bérlakáspiaccal rendelkező nagyvárosokban tetőztek a bérleti díjak. Legalábbis erre utal, …