2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mészáros Lőrincéktől az állami MVM-hez kerülhet a Mátrai Erőmű

Hirdetés

Mészáros Lőrincéktől az állami MVM-hez kerülhet a Mátrai Erőmű

Hosszú tárgyalássorozat ért a finiséhez, napokon, vagy legfeljebb heteken belül megveheti az állami MVM a Mátrai Erőművet. Feltéve, hogy az állami cég vezetése nem tud elugrani a nemes feladat elől. Korábban a 24.hu írt arról, hogy Mészárosék már szabadulnának az erőműtől.

Hirdetés

A tőzsdén jegyzett Opus Global Nyrt. alig két éve vette meg Magyarország második legnagyobb erőművét, de azóta elég rosszul alakult a befektetés sorsa.

Ha az üzemi eredményeket nézzük, 2015-ben és 2016-ban még 13,6, majd 6,5 milliárd forintos üzleti nyereséget termelő lignites (széntüzelésű) erőmű 2017-ben és 2018-ban már 10,7, majd 4,3 milliárd forintos veszteséget termelt.

Változó szereplőkkel

A rossz teljesítmény sok veszekedést is hozott a birodalomban. Eleinte Jászai Gellért és a cseh EPH cég, később a korábbi mátrai vezérigazgató Valaska József, majd az ő határozottan nem szakmai, hanem személyes okokból történő leköszönése után Baji Csaba, Horváth Péter, végül legújabban Králik Gábor próbálta, vagy próbálja irányítani az erőmű sorsát. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/11/11/meszaros_lorincektol_az_allami_mvm-hez_kerulhet_a_matrai_eromu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bár …