2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mészáros gyerekeinek cége tervezi az OSZK új piliscsabai raktárát

Hirdetés

Mészáros gyerekeinek cége tervezi az OSZK új piliscsabai raktárát

550 millió forintért, az eredetileg becsült árnál közel száz millióval (egészen pontosan 96,6 millióforinttal) drágábban tervezi meg az Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) Archivális Raktárépületét, illetve az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrát a TSPC Kft. és a Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. – írja a 24.hu az Európai Unió Hivatalos Lapjának mellékletében megjelent hirdetmény alapján.

A Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc felcsúti válallkozó gyerekeinek cége, amelyet ugyan csak 2015-ben alapítottak, de a forgalma tavaly már meghaladta a 10 milliárd forintot. Leányvállalata, a Fejér Tervező 2017 márciusában alakult, ezt a vállakozást arra a Fábián Istvánra bízták, aki egyszemélyben egy másik Mészáros-cég, az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. ügyvezetője is.

A TSPC Kft. korábban a Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György jegybankelnök unoktestvéréhez köthető Raw Development Kft.-vel közösen végezte el annak a Csónak utcai Ybl-villának a műszaki ellenőrzését, illetve a projektlebonyolótói feladatait, amelyből a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa 4,49 milliárd forintért alakított ki művészeti galériát és éttermet. Honlapjukon referenciaként tüntetik fel a zalaegerszegi uszodakomplexumot és a Millenáris Szélkaput is.

Az OSZK archívuma összesen egymilliárd forintért költözik a Pilisbe, az új raktárépületet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai kollégiumához közel, egy 17 hektáros területen kap majd helyet, de a szolgáltatási célú példányok továbbra is a Palotaépületben maradnak.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181112_Meszaros_gyerekeinek_cege_tervezi_az_OSZK_uj_piliscsabai_raktarat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó újabb hosszútávú orosz gázszerződést emleget

Ha az Exxon Mobil szeptemberig nem dönti el, befektet-e a román fekete-tengeri földgázmező projektbe, akkor …