2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megszorító intézkedéseket vezet be Argentína az IMF-találkozó előtt

Hirdetés

Megszorító intézkedéseket vezet be Argentína az IMF-találkozó előtt

Gazdasági megszorító intézkedéseket vezetne be az argentin kormány, hogy enyhítse a költségvetés egyensúlyi hiányosságait, amelyek a peso mélyrepüléséhez vezettek. A latin-amerikai ország vezetése még a Nemzetközi Valutaalap (IMF) székhelyén rendezett találkozó előtt végre szeretné hajtani a megszorításokat, amelyeknek részeként várhatóan új adókat vezetnek be.

A kormány elsődleges célja, hogy csökkentse a krónikus költségvetési hiányt, amely az idén már 30 százalékot is meghaladó inflációt szítja, törékennyé téve Latin-Amerika harmadik legnagyobb gazdaságát.

Egy helyi lap értesülései szerint nem csak gazdasági változások várhatók: információik szerint az elnök még a gazdasági miniszter beavatkozása előtt televíziós üzenetet intéz az országhoz, és bejelenti jobbközép kormányának átalakítását – a jelenlegi 22 miniszter közül tíztől elköszönnek.

A gazdasági miniszter még ma Washingtonba repül, ahol kedden Christine Lagarde-dal, az IMF vezérigazgatójával találkozik, hogy felülvizsgálják a valutaalap és Argentína között júniusban aláírt megállapodást. Bár az akkor jóváhagyott 50 milliárd dolláros készenléti hitel első, 15 milliárdos részletét már átutalták Buenos Airesbe, és a kormány részben már fel is használta, a törékeny argentin gazdaság pedig azóta még rosszabb állapotba került.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180903_Megszorito_intezkedeseket_vezet_be_Argentina_az_IMFtalalkozo_elott#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását a Lidl

Saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentése, a kupakméret csökkentése és egységcsomagolásának továbbfejlesztése révén további 210 tonnával …