2019. január 20., vasárnapMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megérkezett Magyarországra az Alipay, a kínai mobilfizetés óriáscége

Hirdetés

Megérkezett Magyarországra az Alipay, a kínai mobilfizetés óriáscége

Az Alipay több mint 700 millió aktív felhasználóval az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt mobilfizetési megoldás Kínában, amely a bolti fizetést is lehetővé teszi. Immár világszerte több mint 40 országban és régióban fogadják el. A most megkötött megállapodás után a kínai vevők hamarosan Magyarországon is használhatják az Alipay fizetési megoldást.

Mint az UniCredit elmondta a megállapodást bejelentő MTI-nek, Olaszországban már tavaly óta elérhető az Alipay szolgáltatása, Magyarországon pedig jövőre lesz a premier.. A bank közleménye szerint a közép-európai régióban Magyarországon található a legnagyobb kínai népesség, mintegy húszezer kínai állampolgár él az országban.

Vannak vendégek

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint 2017-ben 178 ezer kínai vendég látogatott Budapestre, így Kína szerepel azoknak az országoknak a tízes ranglistáján, amelyekből a legtöbb turista érkezik a magyar fővárosba.

Hirdetés

A Magyarországra látogató kínai turisták száma tavaly több mint 34 százalékkal nőtt, elérte a 227 ezret, 2018 első fél évében pedig 140 ezer kínai állampolgár érkezett az országba, ami 11 százalékos növekedés. A Magyarországot felkereső turisták átlagosan 1400 dollárt (390 ezer forintot) költenek, ami 50 százalékkal meghaladja a kínai turisták átlagos külföldi költését, Kína legnagyobb online utazási irodája, a Ctrip szerint.

Kína egyik fő innovátora

Ami pedig a most megérkező Alipay szolgáltatást illeti, Budapesten éppen a napokban tartott előadást Raymond Ma, a Fidelity International kínai befektetésekre szakosodott portfólió-menedzsere, aki előadásában többször is szóba hozta ennek a cégnek az innovációit. Mint mondta, elsősorban az amerikai – kínai kereskedelmi háború miatt a kínai gazdaság éppen kihívásokkal szembesül, de az ország hatalmas ereje az a sok innováció, felhőszolgáltatás, mesterséges intelligencia és big data projekt, amely Kínát a követők közül éppen most emeli ki az innovátorok közé.

A szakember külön kiemelte előadásában, hogy a nagy népesség és a sok Alipay fizetési tranzakció használat miatt

Kínában több adat áll rendelkezésre a lakosság fizetési szokásairól, mint a rendkívül fejlett Egyesült Államokban.”

Az Alipay ahhoz az Alibaba-csoporthoz tartozik, amely a kínai innováció egyik éllovasa, az Amazon, a Microsoft, illetve a Google után ma már ez a kínai cégcsoport a a világ negyedik legfontosabb cloud computing szolgáltatója.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/10/12/megerkezett_magyarorszagra_az_alipay_a_kinai_mobilfizetes_oriascege/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami óriásvállalat sem akarja kihasználni az új túlóratörvényt

Állami óriásvállalat sem akarja kihasználni az új túlóratörvényt

Bangóné Borbély Ildikó megkeresésére beérkezett az első rabszolgatörvényt elutasító nyilatkozat az egyik legnagyobb állami vállalattól, …