2018. december 14., péntekMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már a japánok is hazudnak a statisztikáról, igaz, ott van következménye

Hirdetés

Már a japánok is hazudnak a statisztikáról, igaz, ott van következménye

 Elvben, a világ harmadik legnagyobb gazdaságában, az állami szektorban, tehát a minisztériumokban és az állami ügynökségekben az alkalmazottak 2,5 százalékának csökkent munkaképességűnek kell lennie. Az iránymutatás szerint a japán állam támogatja a hátrányos helyzetű dolgozók beilleszkedését. A 2017-ben publikált hivatalos adatok szerint az állami szervek alkalmazottainak 2,49 százaléka csökkent munkaképességű volt. De a japán közszolgálati média, amely valóban közszolgálati, kiderítette: a hivatalos bevallásban hazudtak az állami intézmények, a valós arány csak 1,2 százalék.

A botrány kirobbanása óta a japán kormány érintett miniszterei mind bocsánatot kértek. Az egész azért érdekes, mert ha van a világon egy ország, ahol már nem csak az utóbbi évek fellendülésének köszönhetően nőtt a kereslet a munkavállalók iránt, az Japán. Tehát itt minden rendben lenne az alkalmazással mégis itt trükköztek az állami szervek a csökkent munkaképességűek foglalkoztatásával. Hogy valójában miért, ezt csak egy újabb alapos vizsgálat derítheti majd ki.

 

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180903_Mar_a_japanok_is_hazudnak_a_statisztikarol_igaz_ott_van_kovetkezmenye#rss

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az OPEC csatát nyert, de ki nyeri a háborút? – Guruló hordó vendégposzt

Annak ellenére, hogy a venezuelai termelés jó eséllyel még tovább fog csökkenni és 6 hónap …